"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Eğitim fakültesine İngilizce tabela asıldı

19 Aralık 2014, Cuma 16:04
Erciyes Üniversitesi'nin eğitim fakültesine İngilizce tabela asıldı.

Facebook'ta yer alan "Türkçe'nin" Diriliş Hareketi isimli sayfada paylaşılan aşağıdaki fotoğraf, üniversite yönetiminin tepki almasına sebep oldu.

Facebook'ta gönderiyi paylaşan kullanıcı "Ben Erciyes Üniversitesinde Türkçe Öğretmenliği okuyorum. Bizim fakültemize eğitim fakültesi yerine ingilizce "faculty of education" yazılı tabela astılar. Biz çok şaşırdık bu duruma tepkimizi göstermek için sosyal medyada bu tabelanın fotoğraflarını yaymak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yeni Asya muhabirinin üniversiteyi araması üzerine bilgi doğrulandı, ancak İngilizce tabelanın karşı tarafına Türkçe tabela asıldığı bilgisi de paylaşıldı.

Mücahit Çakır / Yeni Asya

Okunma Sayısı: 8980
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • BİLİR KİŞİ

    28.12.2014 00:23:11

    ayrıca başka fakültelerin değil de ilk olarak ve sadece eğitim fakültesinin tabelasının ingilizce asılması da oldukça manidar... düşünme yeteneği olanlara... Eğitim fakültesinin tabelası mı ingilizce asılınca dünya üniversitesi olacaksın, adama gülerler...

  • BİLİR KİŞİ

    28.12.2014 00:20:30

    Dalga mı geçiyorsun, kim istemez dünya üniversitesi olmayı ama gerçekçi ol, dünyada ve türkiyede o kadar üniversite varken erciyes mi dünya üniversitesi olacak?? kafanızı çalıştırın biraz. Bir ülkede ''Eğitim Fakültesinin'' bile adı ingilizce yazılırsa ''ingilizce'' olmayan başka ne kalır? çarşı pazarlar bunun içler acısı muadili, ne güzel dünya ekonomisi olmuşuz değil mi??...

  • Emrah

    22.12.2014 22:39:38

    dünya üniversitesi olma yolunda ilerleyen üniversitelerin önünü tıkama politikasından vazgeçin. türkçesiyle ingilizcesiyle daha anlaşılır, daha zengin daha kalıcı olmayı hedeflemişler. Umarım Dicle Üniversitemiz de Erciyes Üniversitesi'ni takip eder. Duygularınızdan arınmayın bilişimle buluşturun.

  • BİLİR KİŞİ

    21.12.2014 21:18:25

    Yarın bir gün saati gelince Türkçe tabelayı da kaldırırlar, ''EĞİTİM FAKÜLTESİ'' olur, "faculty of education" !... (erciyes üniversitesi tıbbiyelisi)

  • BİLİR KİŞİ

    21.12.2014 21:15:45

    YARIN BİR GÜN SAATİ GELİNCE TÜRKÇE TABELAYI DA KALDIRIRLAR , ''EĞİTİM FAKÜLTESİ'' OLUR "faculty of education" ! ...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı