"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Eğitim sistemi yine değişiyor!

08 Temmuz 2016, Cuma 15:36
Millli Eğitim Bakanlığı 1.5 yıldır sürdürdüğü müfredat çalışmalarında sona geldi.

Müfredatın değişmesi ile dersler hafifleyecek, 45 saati bulan ders saatleri azaltılacak.

Akademisyen, öğretmen ve velilerden görüş alan Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Birliği ülkeleri, Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya'nın müfredat programlarını inceledi. Bu ülkelerdeki öğretim programları ve ders kitaplarının hazırlanma, geliştirme ve uygulanması araştırıldı. Mili Eğitim Bakanlığı, müfredat değişikliği sürecinde, araştırma ve inceleme sonuçlarında ortaya çıkan verilerin yer aldığı rapordan yararlanacak.

Bakanlık üç aşamalı bir plan uygulayacak. İlk olarak 45- 46 saati bulan haftalık ders saatleri azaltılacak. Müfredat sadeleştirilecek. Haftalık 5 saat olan bazı dersler içerik sadeleşince 3 saate inecek. Aynı konuyu işleyen kitaplar birleştirilip tek ders altında okutulacak. Meslek liselerinde sektör temsilcileri ve işletme yöneticileri de ders verebilecek.

2016-2017 eğitim öğretim yılında okutulacak ders kitapları toplumsal değerlere aykırı ifade ve görsellerden ayıklanmış olacak. İçerik olarak yenilenen müfredat ise 2017'de okutulmaya başlanacak.

Konuyla ilgili makaleler:

İdeolojilerin yozlaştırdığı eğitim

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/naci-tepir/ideolojilerin-yozlastirdigi-egitim_352728

İdeolojilerin yozlaştırdığı eğitim (3)

http://www.yeniasya.com.tr/naci-tepir/ideolojilerin-yozlastirdigi-egitim-3_355525

İdeolojilerin yozlaştırdığı eğitim - 5

http://www.yeniasya.com.tr/naci-tepir/ideolojilerin-yozlastirdigi-egitim-5_360358

Okunma Sayısı: 3333
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • CESUR ADAM

    8.7.2016 17:57:12

    YAP-BOZ OYUNU OYNUYORUZ YA . Sizde hemen kıskanıp eleştiriyorsunuz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı