"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Eğitimi sürekli bozuyor, mahvediyoruz

27 Mayıs 2015, Çarşamba 16:07
Romancı yazar Murat Menteş, eğitim sisteminin devlet eliyle sürekli bozulduğunu ve iktidarın sarhoş gibi olduğunu söyledi.

Nokta dergisine açıklamalarda bulunan Murat Menteş, "Sizce nasıl bir çözüm yolu bulunabilir?" sorusu üzerine şöyle dedi:

"Bu çağda bir ülkenin tümüyle yükselmesi için gereken süre 25 senedir. Eğitimi düzeltirsin ve her şey yoluna girmeye başlar. Güney Kore’nin yaptığı buydu. Şimdi, ihracatının % 30’a yakını teknoloji ürünlerinden oluşuyor. Bizim ise yalnızca % 4… Dahası biz, eğitimi sürekli bozuyor, mahvediyoruz. 13 yıllık iktidar döneminde, hükümet 5 kere milli eğitim bakanı değiştirdi, hepsi de sistemi kurcalayıp durdu. Yani hükümetin bir eğitim politikası, konuyla ilgili bilinci yok. Okul binaları berbat. Hiçbir mimari özelliği yok, hapishane gibi. Bahçeleri kupkuru. Ders kitapları rezil. Öğretmenler hem yetersiz hem de psikolojik sorunların pençesinde. Türkiye’de siyasi iktidar sarhoş gibi. Şurada sizinle konuştuğumuz konuları konuşmaktan acizler."

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1739
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı