"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ekrem Pakdemirli ebediyete uğurlandı

02 Ocak 2016, Cumartesi 14:53
Manisa'da tedavi gördüğü hastanede vefat eden eski Başbakan Yardımcılarından Ekrem Pakdemirli, İzmir'de törenle ebediyete uğurlandı.

İlahiyat Fakültesi Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, siyaset ve ekonomi dünyasından çok sayıda kişi  ile vatandaşlar katıldı.

Törende, Ekrem Pakdemirli'nin eşi Nuran Pakdemirli ve çocukları taziyeleri kabul etti.

TBMM Başkanvekili Hamzaçebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, kısa süre birlikte çalıştığı Ekrem Pakdemirli'nin kendisinde saygı uyandırdığını ifade etti. 

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek de Pakdemirli'nin çok değerli siyaset, bilim ve devlet adamı olduğunu belirterek, "Ülkenin hayrına işler için gayret gösteren bir insandı. Allah rahmet eylesin" diye konuştu. 

Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu da Ekrem Pakdemirli'nin ailesi ve tüm millete başsağlığı diledi. 

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Pakdemirli'nin cenazesi Balçova Mezarlığına defnedildi. 

Ekrem Pakdemirli, 21 Ekim'de Manisa'nın Akhisar ilçesindeki bahçesinde kendi üretimi olan zeytin toplama aparatının tanıtımı için zeytin üreticileriyle bir arayla gelmiş, başına traktörün yük kaldırmak için kullanılan parçasının çarpması sonucu ağır yaralanmıştı. Ambulansla Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesine kaldırılan Pakdemirli, daha sonra CBÜ Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesine sevk edilmişti.

Ulaştırma, Maliye, Gümrük ve Devlet Bakanlığı görevlerinde de bulunan Pakdemirli evli ve 5 çocuk babasıydı. 

Aydın Menderes’e gönüllü hoca oldu

Yazar İzzet Akyol, Pakdemirli’nin Merhum Başbakan Adnan Menderes’in oğlu Aydın Menderes’e özel ders verdiğini anlattı. Twitter hesabından yaşananları anlatan Akyol, darbe sonrasında dışlanan Menderes ailesinin küçük oğlu Aydın’ın okula devam edemediğini böylece eğitiminin geri kaldığını kaydetti. Aydın Menderes’in dışarıdan bitirme imtihanları için özel ders almak istediğini, fakat ekonomik zorluklar sebebiyle kimseyi bulamadıklarını anlatan Akyol, o dönem ODTÜ’de öğrenci olan Pakdemirli’nin gönüllü olduğunu kaydetti. Pakdemirli’nin ekonomik durumun da iyi olmadığını belirten Akyol, Pakdemirli’nin Menderes ailesine olan gönül borcunu bu şekilde ödediğini anlattı.

AA

Etiketler: ekrem pakdemirli
Okunma Sayısı: 1731
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı