"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Elieyioğlu ve Şen'in tutukluluğuna itiraz

29 Ocak 2015, Perşembe 21:25
Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmanın şüphelilerinden Elieyioğlu ve Şen'in tutukluluğuna itirazda bulunuldu.

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığının, "casusluk", "devletin birliğini bozmak" ve "kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiği" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında eski TİB Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İlhan Elieyioğlu ve eski TİB Başkanvekili Osman Nihat Şen tutukluluğuna itirazda bulunuldu. 

Elieyioğlu'nun avukatı Süleyman Sallı ve Şen’in avukatı Nihat Karslı, Gölbaşı Adliyesinde, tutuklama kararını veren Sulh Ceza Hakimliğine itiraz dilekçelerini verdi.

Avukat Sallı, AA muhabirine, Elieyioğlu'nun tutukluluğuna itirazın yanı sıra, müvekkilleri Ali Osman Tekin ve Hamza Demirezen hakkındaki adli kontrol kararlarına da itirazda bulunduğunu açıkladı.

Sallı, tutukluluğa itiraz dilekçesinde bilirkişi raporuna ve kriptolu telefonların TİB bünyesinde dinlenmesinin mümkün olmadığına ilişkin beyanlarda bulunduklarını belirterek, dosyada delil bulunmadığını öne sürdüklerini anlattı.

Avukat Karslı ise dosya kapsamındaki bilirkişi raporunda çelişkiler bulunduğunu iddia etti.

AA

Okunma Sayısı: 1058
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı