"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Emekliler sefalet içinde

22 Temmuz 2019, Pazartesi 20:14
Chp Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilerin açlık sınırının altında maaş aldığını belirterek’ “Sorunları çözecek yaklaşımla sorunlara eğilin”dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle yönetmiş olduğu, ‘En düşük emekli maaşına ve emekli maaşlarının iyileştirilmesine ilişkin’ yazılı soru önergesine Bakan Selçuk’tan cevap geldi. Gürer’in yazılı soru önergesine cevap veren Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan en son temel yıllık tüketici fiyatları genel endeksindeki değişim oranı kadar artırıldığını söyledi.Selçuk, ‘ En düşük emekli aylığının 1000 TL’den az olmaması hususu ilk kez 1. 100 Günlük Eylem Planında yer almıştır. Bu kapsamda 30 Kasım 2018 tarihinde milletvekilleri tarafından kanun teklifi verilmiş ve teklif 17 Ocak 2019 tarihinde kanunlaşmıştır. Hâlihazırda, 5510 sayılı Kanun’un Ek 19’uncu maddesi uyarınca, en düşük emekli maaşı 1.000’den az olamamaktadır” dedi.

‘Sorunu görmezden gelmeyin’

İntibak düzenlemesi ile emekli maaşlarının eşitlenmesi gerektiğini vurgulayan Gürer, “2000 öncesi emekli olan, 2000-2008 arasında emekli olan ve 2008’den sonra emekli olan üç grup vardır. İntibak düzenlemesi ile emekli maaşları düzenlenmelidir. Aylık Bağlama Oranları yukarı değil aşağı doğru gitmektedir. Emekli, açlık sınırı altında maaş almaktadır. Bakanlık, emeklilerin sorunlarını çözecek bir yaklaşımla sorunlara eğilmelidir. Emeklilere gıda ve yakacak desteği de sağlanmalıdır. Emekli yokluk içindedir. AKP iktidarı emeklinin sorunlarını görmezden gelmektedir” dedi.

Etiketler: emekli, maaş, Türkiye
Okunma Sayısı: 2548
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı