"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Emirgan Korusu rezidans ve AVM için satılacak'

01 Şubat 2015, Pazar 10:57
Milliyet gazetesi yazarı Güngör Uras, Emirgan Korusu’nun satılacağını yazdı.

Emirgan Korusu’nun bitişiğindeki 158 dönümlük yeşil alana rezidans ve AVM yapılacağını aktaran Uras, “Değer mi Kadir Abi? Ben Kadir Abi’yi tanısam, ‘merhabam olsa’, ‘A’bicim, yap bir yiğitlik... TOKİ’nin aç gözünü doyurmak gerekiyorsa, çıkar kasadan üç beş milyon dolar, öde TOKİ’ye... Ekle yeşil alanı Emirgan Parkı’na... Lale bahçelerini büyüt. İsmin kalır yadigâr’ derdim” diye ekledi.

Güngör Uras’ın Milliyet’in bugünkü nüshasında (1 Şubat 2015) yayımlanan yazısı şöyle:

Emirgan Korusu satılıyor

Emirgan Korusu 452 dönüm. Devlet Baba’nın Toplu Konut’u, Emirgan Korusu’nun bitişiğindeki 158 dönüm yeşil alanı gökdelen rezidans ve AVM yapılsın diye satışa çıkardı.

Kadir Abi (Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş) duruma el koymazsa, “gitti gider”!..

Satılacak topraklar devlet malı... Osmanlı’da da “devlet malı” iken, 17. yüzyılda padişah IV. Murat tarafından İranlı Emir Güne Han’a armağan edilmiş “kul malı” olmuştu.

1940’ta dönemin İstanbul Belediye Başkanı Lütfi Kırdar’ın girişimiyle bu arazi kamulaştırılmış, bir bölümü park olarak düzenlenerek halka açılmıştı.

Şimdilerde Kadir Abi burada her yıl Lale Festivali düzenliyor. Kadir Abi, Lütfi Kırdar’ın yaptığını yapamaz mı? Bal gibi yapar.

Önceki Belediye Başkanı Sayın Erdoğan’a rica etse, Emirgan Parkı’nın bitişiğindeki, parkın yarısı büyüklüğündeki 158 dönüm yeşil alanın betonlaşmasını önler. Şanına şan katar.

Önlerse Topbaş önler

Kadir Abi, bu şehirde yaşayanlar adına şehrin “sahibi, muhtarı...” Şehir halkının yeşil alan olarak nefes aldığı, Emirgan Parkı bitişiğindeki yeşil alanın TOKİ çöplüğü olmasına göz yumamaz.

Emirgan’daki yeşil alanın konut ve AVM yapacaklara satılmasında kimin ne yararı olacak? Gelir paylaşımıyla TOKİ kasasına 158 milyon dolar girecek... Ama bunun sonunda yeşil alan gökdelen tarlası olacak.

Yap-sat usulü her biri 2-5 milyon dolara satılan daireler nedeniyle birilerinin cebine rant akacak. Ama İstanbul halkı Emirgan Parkı’nın yarısı büyüklüğündeki yeşil alanı kaybedecek.

Değer mi Kadir Abi? Ben Kadir Abi’yi tanısam, “merhabam olsa”, “A’bicim, yap bir yiğitlik... TOKİ’nin aç gözünü doyurmak gerekiyorsa, çıkar kasadan üç beş milyon dolar, öde TOKİ’ye... Ekle yeşil alanı Emirgan Parkı’na... Lale bahçelerini büyüt. İsmin kalır yadigâr” derdim. Bak yıllar sonra Lütfi Kırdar’ın kamulaştırdığı parklarda gezenler onun adını nasıl anıyor, ona nasıl dua ediyorlarsa sana da dua ederler” derdim.

Yola çıkılmış: Gitti gider

Çevreden söz ediyoruz, bir ağaç kesilince üzülüyoruz. İstanbul’un betonlaşmamış, yeşil kalmış son topraklarını TOKİ denilen canavar kuruluş ele geçirerek, “rantçılara” peşkeş çekiyor. İstanbul’da yaşayanların gıkı çıkmıyor.

Hayat sadece “para” değil. Hayatta başka şeyler de var. Kadir Abi gibi, halkın oylarıyla uzun süre “Şehr-i İstanbul”u yönetme şerefine erişmiş birinin (Allah uzun ömür ihsan eylesin) yıllar sonra , “Uzun yıllar şehreminliğinde bulundu ama zamanında İstanbul’da bir karış yeşil alan kalmadı. Ne kadar yeşil alan varsa, hatta ve hatta Emirgan Parkı satılırken ses etmedi. Rant dağıtımına seyirci kaldı” diye yâd edilmesini istemediğim için bunları yazıyorum.

Yazıyorum da hiçbir işe yaramayacağını bile bile yazıyorum.

Önümüzdeki günlerde ihale var. Kimin alacağı, kaça alacağı, satıştan sonra yapılacak imar değişikliğiyle alana sağlanacak rant mutlaka belirlenmiştir. Ne yapalım “kader-kısmet” bu.

Okunma Sayısı: 2888
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • garip talebe

    1.2.2015 16:25:19

    gözlerini para bürümüş..heryeri para rant olarak gören bir zihniyet günü gelicek satacak birşey bulamayacak..

  • HÜSEYİN İLHAN

    1.2.2015 13:44:22

    SAT SAT SATIYORUM.BENDEN ÖNCE NE YAPTILARSA SATIYORUM.MESLEĞİM SATMAK,MALIDA SATARIM BANA DESTEK OLANIDA SATARIM.YAPIM MÜSAİT BUNA derler ya tam cuk diye oturuyor.AKP nin tarihe geçen şanlı icraat ve karakteristik yapısı.2B,YOLLAR,KÖPRÜLER,TESİSLER,FABRİKALAR.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı