"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Emirleri var mı yok mudur?' diye kendin sordun

29 Ocak 2015, Perşembe 16:37
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Gülen cemaati ile işbirliği iddialarına sert çıkarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklendi: Bir; en önemli yerlere bunları kim getirdi? Başbakan olarak sen getirdin. Yurtdışına ziyarete kim gitti? Sen gittin. Bakanlarını gönderdin, emirleri var mı yok mudur? Diye kendin sordun"

Çalışma gezisi için geldiği Bursa'da bir yerel televizyonun canlı yayında konuşan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"AKP 12 yıldır iktidar, yakınları, bütün akrabaları zengin oldu, herkes köşeyi döndü. Ben vatandaş olarak hala ortalıkta aç sefil geziyorum, o zaman yeter denmesi' lazım. Siyasetin temel felsefesi halka hizmettir. Ama birisi, ben yırtık ayakkabıyla siyasete girdim şimdi hanlarda, hamamlarda, yalılarda, villalarda, saraylarda oturuyorum diyorsa ve sende gözünle görüyor ve halinden şikayet ediyorsan bu tabloyu ben değiştirmek zorundayım diyeceksin. Her vatandaşımın elini vicdanına koyması ve düşünmesi lazım. Hangi devlet Allah aşkına, hangi hükümet? Bunlara hükümet mi denir? Abdullah Öcalan’ın esir aldığı bir hükümet vardır. Diyor ki, benim dediğimi yapmazsan darbe olur. Şantaja teslim olan bir hükümet olur mu? Biz bunu kabul etmiyoruz."

CEMAATLE ASIL AKP İŞBİRLİĞİ YAPTI!

'Cemaatle işbirliği yaptınız mı?' sorusunu da cevaplandıran CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Bir şey daha söyleyeyim size. Bizi zaman zaman suçluyorlar. Efendim CHP cemaatle işbirliği yapıyor. Şimdi Allah aşkına biz nerede ne zaman cemaatle işbirliği yaptık? Paralel devlet diyorsun. Bir; en önemli yerlere bunları kim getirdi? Başbakan olarak sen getirdin. Yurtdışına ziyarete kim gitti? Sen gittin. Bakanlarını gönderdin, emirleri var mı yok mudur? Diye kendin sordun. Ondan sonra döndün 17 Aralık’tan sonra vay efendim bize darbe yapacaktı. Demek ki sen bu ülkeyi yönetemiyormuşsun, başkaları yönetiyormuş bu ülkeyi. Sen farkında bile değilsin. Şimdi dönüp bana diyorsun ki sen onlarla işbirliği yaptın. Ben onları tayin etmedim, onları atamadım. Ben zamanında seni uyardım. Bak ha dikkatli ol diye söyledim. Ama sen bunların hiçbirisini dikkate almadın. Demek ki sen bu ülkeyi yönetemedin, başkalarına yönettirdin. 

"APO'YA YALVARDILAR, PKK'NIN MAHKEMELERİ VAR"

Çözüm sürecine yönelik değerlendirmelerde de bulunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Doğu, Güneydoğu'da bizim büyük endişelerimiz var onu söyleyeyim. Doğu Güneydoğu'da PKK’nın bir üstünlüğü var şuanda. Trafik kontrolü yapıyorlar mı? Yapıyorlar. Mahkemeleri var mı? Var. Vergi daireleri var mı? Var. Askere alma daireleri var mı? Var. paralel devlet diyorlar. Paralel devlet diyorlar, paralel devlet orada var. Niye sesini çıkarmıyorlar, niye konuşmuyorlar? Caddenin ortasında trafik kontrolü yapıyorlar ellerinde kaleşnikof silahlarla. Nerede bu hükümet? Ne yapıyor bu hükümet? 6 – 7 – 8 Ekim olaylarında 50 kişi hayatını kaybetti değil mi? Hükümet ne yaptı? Koşa koşa İmralı’ya gitti Apo’ya yalvardı aman ne olursun söyle olaylar dursun. Türkiye Cumhuriyeti devleti bu konuma sokulur mu? Böyle bir tablo yaşanır mı? Biz akıl verdik, bak böyle yap dedik. Böyle yaparsan bu sorunu çözersin dedik. Ben niye diyorum bunlar hükümeti yönetemiyorlar, bunlar devleti yönetemiyor. Bunlar devleti perişan ettiler. Türkiye Cumhuriyetini dünyada alay konusu haline getirdiler. Yazık günah değil mi bu ülkeye?"

Okunma Sayısı: 2874
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı