"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Emre Aköz: Moralim giderek bozuluyor

18 Aralık 2014, Perşembe 09:14
Sabah yazarı Emre Aköz, dün yayınlanan "Garantörü terslemek: Fatura ağır olabilir" başlıklı yazısında son zamanlardaki ekonomik gelişmeler nedeniyle moralinin giderek bozulduğunu yazdı.

Türkiye'nin Avrupa Birliği ile ilişkiler konusundundaki tutumunu da değerlendirip AB ile ilişkiler düzelmezse yaşanabilecekleri de vurgulayan Aköz'ün yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

Bir anlaşmazlık halinde mahkeme süreci kısa ve adil mi? İşte bu ilişkiler sisteminde AB çok önemli konumda. Çünkü AB, diğer özelliklerinin yanı sıra, borç verenler veya yatırım yapanlar açısından riski azaltan, garantiyi yükselten bir hukuk sistemi...

Kuvvetler Ayrımı prensibi sayesinde siyaset, bağımsız yargıya müdahale edemiyor. Dolayısıyla yabancı yatırımcının mağdur olma ihtimali düşük.

Özetle Avrupa Birliği, borç verenlere ve yatırımcılara, "Merak etmeyin Türkiye'de paran güvende olur" diyen bir garantör pozisyonunda...

Ancak Ankara, çeşitli konularda Avrupa Birliği yöneticileri ve üye ülkeleriyle atışıyor. Yani en önemli garantörümüzü elimizin tersiyle itiyoruz.

Türkiye-AB ilişkileri düzelmezse... Alacağımız krediler daha pahalı, dıştan gelecek yatırımlar ise daha az olacaktır.

Dolar artıyor... İşsizlik yükseliyor... Bunlara bir de Rusya ekonomisinin giderek krize girmesini eklerseniz... Sizi bilmem ama benim moralim giderek bozuluyor.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2363
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • refik

    18.12.2014 20:46:11

    inanın hepimizin morali bozuk, FG gurubu gazeteciler hakkında binlerce dava açarken basın özgürlüğünü ıskalayan AB'nin son açıklamaları ise esef vericidir. AB çifte sıtandartçı olamaz.

  • halil

    18.12.2014 13:43:04

    Bu gidişatı şimdi mi anladınız?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı