"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'En büyük sorun terör ve işsizlik'

31 Ocak 2018, Çarşamba 17:48
Kadir Has Üniversitesi'nin araştırmasına göre, Türkiye'de terör ve 'FETÖ'den sonraki en büyük sorun işsizlik.

Kadir Has Üniversitesi Türkiye Çalışmaları Merkezi 2017 Türkiye Sosyal-Siyasal Eğilimler Araştırmasını yayınladı. 26 ilde kent merkezlerinde ikamet eden bin kişiyle 11 Aralık 7 Ocak arasında yapılan araştırmaya göre Türkiye'nin gündemindeki en büyük sorun olarak terör (yüzde 29) ve 'FETÖ' (yüzde 18) görülüyor. BBC Türkçe'nin haberine göre, bu iki maddeyi en büyük sorun olarak görenlerin oranı önceki yıla göre azalırken en büyük sorunu işsizlik (yüzde 17) ve hayat pahalılığı (yüzde 13) olarak görenlerin oranı ise artışta.

'EKONOMİK DURUMU KÖTÜLEŞİYOR: ORAN YÜZDE 49'

Son bir yılda yaşanan ekonomik gelişmelerin bir etkisi olarak kendini geçindiremediğini söyleyenlerin oranı yüzde 6, ekonomik olarak geçen yıla göre daha kötü olanların oranı yüzde 49, daha iyi olanların oranı ise yüzde 7,5 olarak belirlendi. Yüzde 26 ise son bir yıldaki gelişmelerden ekonomik olarak etkilenmediğini söyledi. Yoksullaştığını söyleyenler çoğunlukta ama ekonomi politikalarından memnun olanların sayısı artıyor.

'YÜZDE 19 KOMŞUSUNUN KÜRT OLMASINI İSTEMİYOR'

Türkiye'de en büyük sorunun hak ve özgürlüklerin sınırlanması olduğunu düşünenler (yüzde 3) ve Kürt sorunu olduğunu söyleyenler (yüzde 3) ise azınlıkta. Komşusunun Kürt olmasını istemeyenler yüzde 19, Türk olmasını istemeyenler ise yüzde 4 oranında.

'AKP SEÇMENİ DE OHAL'I İSTEMİYOR'

15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL ilanını destekleyenlerin oranı yüzde 58 olmasına rağmen OHAL'in uzatılması gerektiğini düşünenlerin oranı ise yüzde 38'de kaldı. AKP'ye oy verenlerin de yüzde 36'sı OHAL'in demokratik hakları zedelediğini düşünüyor. Seçmenlerin yüzde 51'i Türkiye'de yargının siyasallaştığını düşünüyor. Yüzde 30 ise buna katılıyor. AKP seçmenlerinde yargının siyasallaştığını düşünenlerin oranı yüzde 34 iken diğer partilerde bu oran 56'nın üzerinde.

Okunma Sayısı: 2476
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı