"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

En eşitsiz, en adaletsiz, en şaibeli seçim

23 Nisan 2017, Pazar 00:30
Hak ve Adalet Platformu tarafından yayınlanan açıklamada, “Halk oylamasına götürülen bu paket Türkiye tarihinin en eşitsiz, en adaletsiz seçim sürecinin ardından yine tarihin en şaibeli sonucu ile kabul ettirilmeye çalışılıyor” denildi.

Hak ve Adalet Platformu referandum sonuçlarını değerlendirdikleri bir açıklama yayınlayarak, referandumun gayri meşru olduğunu belirtti. Türkiye’nin yönetim sistemini esas alan 18 Maddelik anayasa değişikliği paketi önce mecliste hukuksuz ve usulsüzlüklerle geçirildi denilen Hak ve Adalet Platformu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Daha sonra halk oylamasına götürülen bu paket Türkiye tarihinin en eşitsiz, en adaletsiz seçim sürecinin ardından yine tarihin en şaibeli sonucu ile kabul ettirilmeye çalışılıyor. Bu sürecin bir parçası olmuş olan Hak ve Adalet Platformu olarak esas aldığımız adil şahitler olma misyonumuz gereği bu sonucun meşrûiyetinin tartışılır olduğuna inanıyoruz” ifadeleri kullanıldı. 

Ülkede açık bir bölünme var 

Referandumun Olağanüstü Hal şartlarında yapılmış olmasının ve birçok yönden adil ve eşit bir propaganda sürecinin yaşanmadığının belirtildiği açıklamada, “Bütün bunlara rağmen manipüle edilen sonuçların çekilebildiği son nokta yüzde 51.4’e  yüzde 48.6’lık bir oran oldu. Hiçbir usulsüzlük yapılmamış olsa dahi bu oran ile amaçlanan anayasal değişikliğinin yapılma olasılığının kalmadığı, ülkede açık bir bölünmenin gerçekleşmiş olduğu gerçeği ile karşı karşıyayız. Toplumun yarısının bu gidişe dur demiş olması Türkiye demokrasisi için tarihi bir anlamı ihtiva etmektedir. Ak Parti’nin başkanlığın ilelebet kendisinde kalması için hazırladığı bu tasarı halkoylaması sonucunda alınan oy oranları dikkate alındığında toplumu uzlaşı ve huzur içinde yönetme olasılığının ortadan tamamen kalktığını söyleyebiliriz. Bundan sonra yapabileceği tek şey, bu gayrı meşru anayasayı zor yoluyla topluma dayatmak olacaktır” ifadeleri yer aldı.

Gelecek açısından büyük umutlar vaad ediyor 

Açıklamada yer alan diğer hususlar şöyle; “Bilhassa muhafazakar yurttaşların yoğun olduğu yerleşkelerde çıkan sonuçlar Ak Parti açısından önemli mesajlar içeriyor. Bu mahallelerin özellikle Hak ve Adalet Platformu’nun çalışma yaptığı yerler olması bizim için de önemli bazı veriler barındırıyor. Çalışmalarımızın yoğunlaştığı İstanbul’da Hayır’ın kazanmış olması, Ak Parti için oy deposu olmasına rağmen bilfiil çalışma yaptığımız yerlerde böyle bir sonucun çıkmış olması hem hedef kitlemizin hem çalışma yöntemimizin hem de varlığımızın önemi ve anlamı için birçok gösterge barındırıyor. Fatih, Üsküdar, Eyüp, Bağcılar, Sultangazi, Başakşehir, Küçükçekmece, Arnavutköy, Kağıthane, Sultanbeyli, Ümraniye gibi ilçelerde alınan sonuçlar bu gerçeği kanıtlamaktadır. Bu ilçelerin bir kısmında hayır önde çıkmıştır, bir kısmında ise Ak Parti iktidarı önemli oranda kayıp vermiştir. Bütün imkânsızlıklara rağmen İstanbul ve 16 büyük kentte Hayır’ın önde olması gelecek açısından büyük umutlar vaad ediyor. 

Dinin çıkarlara alet edilmesine karşı duracağız

17 Nisan günü itibari ile hepimize tarihi sorumluluklar yüklenmiştir. Sürecin en büyük katkısı olan sivil toplumun siyasete müdahil olma avantajı her kesimin kendi rengi ile çalışıp ortak bir noktada buluşmasını sağlayabilir. Hak ve Adalet Platformu olarak bizler de Medine Sözleşmesi ışığında bu birlik ve beraberliğe katkı sağlamayı, kendilerinden emin olunanlar olmayı esas alarak bu sonuca katkı sağlayacağız. Hak ve Adalet Platformu toplumun dinî duygularının iktidarların çıkarları için kullanılmasına esastan karşı duracak, kimlik odaklı değil bireysel özgürlüğü önceleyen, değer odaklı paydaşlıklara önem verecektir. “Bununla birlikte hileye başvurdular, Allah da onların hilelerini boşa çıkardı. Allah, hileyi boşa çıkaranların en hayırlısıdır.’’ (3/ÂLİ İMRÂN-54)” 

Okunma Sayısı: 5592
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı