"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Engellileri üzen o levha değiştirildi

05 Aralık 2015, Cumartesi 14:41
Sivas'ta bir cadde üzerinde bulunan 'Özürlü' ifadesinin yer aldığı 2 uyarı levhası tepkiler üzerine 'engelli' kelimesi ile olan levha ile değiştirildi.

Gülyurt Mahallesi, Abdulvahabi Gazi Caddesi üzerinde bulunan iki tabelada engelli kelimesi yerine 'özürlü' kelimesinin kullanılması tepkilere neden oldu. Bölgedeki işitme engelliler okulu öğrencilerine karşı sürücüleri uyarma amaçlı tabelalarda halen, 'Duyma ve görme özürlü geçebilir' ifadeleri engellileri üzdü. 2013 yılında çıkarılan yasa ile bu tür kelimelerin kullanımının kaldırılmasına karşın tabeladaki özürlü kelimesi kullanımının üzücü olduğunu belirten İbrahim Geneş Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Sefa Gülbil, "Engelli sözü yerine özürlü kelimesinin kullanılması, bazı engelli gençlerin öz güvenini yitirmesine sebep oluyor. Bizler özürlü kelimesini kesinlikle kabul etmiyoruz. Ben isteyerek görme engelli olmadım. Tabelaların kaldırıp yerine 'Engelli' ibaresi yazılı tabelalar konulmasını istiyoruz" dedi.

TABELALAR DEĞİŞTİRİLDİ

Bu konudaki haberlerin ardından belediye ekipleri harekete geçti. Abdulvahabi Gazi Caddesi'nde aralıklarla bulunan levhalar söküldü. Levhalarda yazan 'Özürlü' ifadesi, 'Engelli' olarak değiştirildikten sonra yeniden caddedeki yerine konuldu. İbrahim Geneş Görme Engelliler Spor Kulübü başkanı Görme engelli Sefa Gülbil, hassasiyet gösterilmesinden memnunluk duyduklarını belirterek, şöyle dedi:

"Özürlü' yazılı tabelanın kaldırılıp 'engelli' uyarısı yazılarak tekrar yerine konulmasından dolayı belediye yetkililerine teşekkür ediyorum. Mutlu olduk. Bu engelliler için konulan uyarı levhalarının ilimizde daha çok çoğaltılmasını istiyoruz. Ayrıca kaldırım üzerine ürün bırakan esnafların da engelliler konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz."

DHA

Etiketler: sivas, engelli, tabela
Okunma Sayısı: 2319
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı