"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Engellilerin otobüs eziyetine son

19 Kasım 2014, Çarşamba 08:46
Şehir içi yolcu taşıma hizmeti yapan araçlardan engelliler için erişilebilir olmayanlara yetki belgesi, izin veya ruhsat verilmeyecek.

TBMM Genel Kurulu'nda, Engelliler Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi.

Kanuna göre, değişikliğin yürürlük tarihinden sonra üretilen servis ve turizm taşımacılığı yapanlar dışında, şehir içi yolcu taşıma hizmeti yapan araçlardan engelliler için erişilebilir olmayanlara yolcu taşıma hizmeti için yetki belgesi, izin veya ruhsat verilmeyecek.

ERİŞİLEBİLİR OLMALARI ŞART

Şehirlerarası yolcu taşıma hizmeti yapan araçlar ile şehir içi servis ve turizm taşımacılığı hizmeti veren araçların erişilebilir hale getirilmesi için usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenecek.

Düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra üretilen şehirlerarası ve uluslararası yolcu taşımacılığı ile servis ve turizm taşımacılığı yapan araçlar, yetki belgesi, izin veya çalışma ruhsatı verilmesi konusunda araç değil hizmet temelinde düzenleme yapıldığı için, belirtilen araçlar için aranan erişilebilirlik zorunluluğu hizmet olarak düzenlenecek.

ŞEHİRLERARASINDA DA DÜZENLEME VAR

Kanunla, karayolu ile turizm taşımacılığı yapan veya şehirlerarası toplu taşıma hizmeti veren kişilerin, engelli bireylere erişilebilir toplu taşıma hizmeti sağlanmasına ilişkin talebini azami 72 saat içinde karşılamak yükümlülüğüne ilişkin herhangi bir cezai yaptırım olmamasının, bu kişilerin erişim hakkını engellememesi için düzenleme yapılıyor. Buna göre, karayoluyla turizm taşımacılığı yapan veya şehirlerarası toplu taşıma hizmeti veren, servis taşımacılığı yapan gerçek ve tüzel kişiler, engelli personel veya öğrenciye talep halinde erişilebilir taşıma hizmetini sağlama yükümlülüğü, idari para cezası kapsamına alınıyor.

Okunma Sayısı: 2317
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Necati Ersoy

    25.4.2024 23:12:28

    Merhabalar Belediye otobüsleri alma zorunluluğu hakkında yazınızı okudum sanırım eski bir yazı ben de engelli ve tekerlekli sandalye‘deyim Antalya’da yaşıyorum ve bu sorunu her gün yaşıyorum kesinlikle belediye otobüsleri engelli almak istemiyor hele ki tekerli sandalye ve ben bunu defalarca şikayet ettim en sonunda CİMERe yazdım CİMER‘den cevap geldi Antalya ulaşımımdan Cevap da diyor ki şöförün inip Rampayı açma zorunluluğu yoktur peki bu Rampayı kim açacak ve tekerlekli sandalye içeri girecek birkaç medyaya ulaşmaya çalıştım hiçbir sonuç alamadım ilgilenirseniz sevinirim bu haberi yaymak istiyorum CİMER görüntüleri elimde teşekkürler

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı