"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Eraslan hakikati eğip büküyor

10 Temmuz 2017, Pazartesi
KHK ile işinden atılan ve Merve Kavakçı’nın eski eşi olan Prof. Dr. Cihangir İslam, AKP Hükümetine yakın yazar Sibel Eraslan’ın dünkü yazısını eleştirerek, yaptığı hataları düzeltti.

İslam, Eraslan’a twitter hesabından şöyle cevap verdi; “1- Sayın @sibeleraslan Hanımefendi 09 Tem 2017 tarihli yazısında şahsım @cihangirislam , @MBekaroglu ve Ahmet Faruk Ünsal’ı hedef almış. 2- @sibeleraslan ın yazısı maddî bilgi hataları/çarpık muhakemelerle dolu. Kısaca hakikati eğip büküyor, hüsnü zan ile örtüşmüyor. Anlıyorum. 3- Anlıyorum çünkü kurulduğu günden beri AKP iktidarı ile yakın ilişkiler içerisinde olmuş biz de bunlardan bir çöp bile talep etmemişiz. 4- Kemal Kılıçdaroğlu TBMM’de başörtüsü yasağını CHP Grubundaki bazı itirazlara rağmen kaldırma yönünde davranıp risk almış bir liderdir. 5- Kılıçdaroğlu’nun “Merve Kavakçı döneminde ben olsaydım kendileri sorunsuz yemin ederdi” sözlerini @sibeleraslan nasıl hatırlamaz ? Neden?” 

Kavakçı vatandaşlığını 2017’de değil daha önce aldı

“6- 1999 yılında Baykal CHP’si baraj altı kaldı; Ecevit liderliğinde DSP birinci parti oldu. MHP ve ANAP ile koalisyon kurdu. Buraya döneceğiz. 7- Sayın Merve Kavakçı TC Vatandaşlığını 2017’de değil vatandaşlıktan düşürüldükten sonra bu işleme karşı açtığı dâvâ sürecinde tekrar aldı. 8- Son KHK (ki hayırlı tek KHK’dır) ile Sayın Kavakçı’yı vatandaşlıktan düşüren kararname iptal edilmiş, haklarını almasının önü açılmıştır. 9- Burada akıllara takılan soru 15 yıldır işbaşında olan AKParti’nin Sayın Kavakçı’nın haklarını neden hâlâ iade etmediğidir. 10- Daha utandırıcı bir soru tepeden en aşağıya neden AKP’lilerin Sayın Merve Kavakçı ile aynı kareye girmekten imtina ettikleridir.” 

‘Kavakçı’yı vatandaşlıktan atan Bahçeli’ye tepki yok’

“11- Bu yürüyüş Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı “herkese açık ve herkes için adalet” yürüyüşüdür. Kimin ne için yürüdüğü önemlidir. 12- Sizinle bu konuda ters düşmemizin aslî nedeni benim hayatı adalet-zulüm üzerinden sizin ise bunun dışında bir şey üzerinden okumamızdır. 13- Nesrin Ünal’ın başını açtıran, Merve Kavakçı’yı vatandaşlıktan atan Devlet Bahçeli ile yanak yanağa duruşa verdiğiniz bir tepki de yok. 14- Dahası sürekli destek verdiğiniz iktidarın ayrımcılığına da söylenmiş bir sözünüz yok Sayın @sibeleraslan; Perinçek işin cabası. 15- Bugüne dek mazlûmların, mağdurların ve adaleti savunanların yanında durmaya çalıştım ve bu minvalde gitmeye kararlıyım. 16- Yazınızın da elle tutulur bir tarafı ne yazık ki yok ama maddî bilgi hatalarınızı ve çarpık muhakemenizi düzeltmeden geçemezdim.”

İstanbul – Yeni Asya 

Etiketler: cihangir islam
Okunma Sayısı: 4801
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı