"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan: 7 şehidimiz, 25 yaralımız var

10 Kasım 2018, Cumartesi 18:02
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hakkari'de son neticelerine ulaştığımız oradaki bir mühimmat depomuzun patlamasında 7 şehidimiz var, bunun dışında 25 yaralımız var." dedi.

Erdoğan, Fransa'nın başkenti Paris'e hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Konuşmasına vefatının 80. yılı dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle yad ederek başlayan Erdoğan, "Bugün Hakkari'de son neticelerine ulaştığımız oradaki bir mühimmat depomuzun patlamasında 7 şehidimiz var, bunun dışında 25 yaralımız var. Bu yaralılarımızın bir kısmı Hakkari'deki hastanelerde, Van ve ağır olan 4 yaralımızı da şu anda Ankara'ya ambulans uçakla getiriyorlar. İnşallah tedavilerine burada devam edilecek. Rabb'imden yaralılarımıza da şifalar diliyoruz, şehitlerimize rahmet diliyoruz." diye konuştu.

Hakkari üs bölgesindeki patlama

Erdoğan, Hakkari'deki mühimmat deposunda yaşanan patlamanın hatırlatılması üzerine, dün gece, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile kuvvet komutanlarının bölgeye gittiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Gece ciddi bir faaliyet mümkün değildi. Zaman zaman patlamalar orada devam ediyor. Bütün gece işi takip ettikleri gibi oradaki generallerimiz, bütün bu çalışmalarla birlikte devamlı irtibat halinde olduk. Bir defa mühimmatın miadının dolması diye bir şeyin olmadığını Savunma Bakanım bana bildirdi. Çünkü kısa bir süre önce Kara Kuvvetleri Komutanlığımız orada bir çalışma yapmış, raporlar falan hepsi gelmiş ve bunlardan kullanılmış. Burada sadece topla alakalı şu anda teknik ekip orada, onların bir çalışması var. O teknik ekip, topla ilgili olarak herhangi bir olumsuz, şu veya bu şekilde, ne açıklayacak onu bilemiyoruz, zaten açıkladıkları zaman biz de bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Net olarak, 'şundandır' deme durumunda henüz değiliz. Bu işi ciddi şekilde takip ediyoruz, izliyoruz."

AA

Etiketler: hakkari, şemdinli, patlama
Okunma Sayısı: 1478
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı