"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilen akademisyene hapis cezası

19 Aralık 2014, Cuma 21:47
Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğretim görevlisi Yardımcı Doç. Dr. Elifhan Köse’ye mahkeme temyiz yolu açık olmak kaydıyla 11 ay ceza verdi.

Karaman Asliye Mahkemesi'nde görülen davayı takip etmek ve Elifhan Köse’ye destek olmak üzere milletvekilleri Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ile partililer ve öğrenciler sabah erken saatlerde adliyeye geldi. Duruşma öncesi polis adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Milletvekilleri ve davayı takip etmeye gelen kalabalık duruşmanın görüleceği Asliye Mahkemesine hep birlikte gitti. Hakkında dava açılan Elifhan Köse ise adliyeye sonradan geldi. Mahkemenin Elifhan Köse hakkında verdiği kararın ardından adliye önünde alkışlarla basın açıklaması yapıldı.

Elifhan Köse’nin Avukatı Genco Yıldırım, evrensel hukuk kurallarına aykırı olarak oluşturulan davanın yine evrensel hukuk kurallarına aykırı olarak sonlandırıldığını belirterek, "Sonuna kadar gidilecek. Bu hem ifade özgürlüğünün kısıtlanması hem özel hayatın gizliliği anlamında ciddi bir problemdir. Hukuk her geçen gün daha kötüye gidiyor. Hukuk herkese lazım" diye konuştu.

Mahkeme tarafından 11 ay cezaya çarptırılan Elifhan Köse, bir açıklama yapmazken, davayı izlemeye gelen kalabalık daha sonra adliyeden ayrıldı.

Berkin Elvan’ın ölümüyle ilgili Karaman’da yapılan basın açıklamasına katıldığı ve dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle akademisyen Elifhan Köse’nin de aralarında bulunduğu 3 kişi hakkında, 'hakaret' suçundan dava açılmıştı.

Okunma Sayısı: 746
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • mustafa

    20.12.2014 02:04:22

    birde bu akademisyenmis ülkemin akademisyeni ilim üreteceği ne hakaret üretiyor gel gülme

  • mustafa

    20.12.2014 01:51:33

    küfür ifade özgürlüğü değildir.kufretme hakeret etmeyi özgürlük sayanlar kufur yer

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı