"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan: Askeri okullar kapatılacak, Milli Savunma Üniversitesi kurulacak

30 Temmuz 2016, Cumartesi 22:35
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yürütülen operasyonlara yönelik açıklamalarda bulundu.

Erdoğan konuyla ilgili olarak, ''Bugün itibariyle 10 bin 137 kişi tutuklandı, 18 bin 699 kişi gözaltına alındı.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milli Savunma Üniversitesi kurulacak

Erdoğan, "Askeri okullar kapatılacak. Askeri okulların kapatılmasıyla birlikte tüm okullardan, liseler, mesleki okullardan rahatlıkla Harp Okullarına giriş olacak. Fakat Harp Okullarının üzerinde bir çatı oluşacak. Milli Savunma Üniversitesi kurulacak. Milli Savunma Üniversitesinin altında Kara Harp Okulu, Hava Harp Okulu, Deniz olacak. Bütün bunlarla beraber bir şey daha olacak. Kurmay, kıdem bunların hepsi gidiyor. Peki ne olacak? Kara, hava, deniz, buralarda okuyanların hepsi lisans öğrencisi. Lisansüstü, kurmaylık yerine geçmiş olacak." dedi.

Jandarma Akademisi kurulacak

Jandarma Akademisi kurulacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu akademi, ciddi bir eleman yetiştirme merkezi haline gelmiş olacak. Bu süreçte bir başka adım ise bütün askeri hastaneler Sağlık Bakanlığına bağlanacak. Sağlık Bakanlığı, buranın işletmesini ve yönetimini tamamen kendisi ele alacak."

"Asker kendi işini yapsın"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tersanelerin Milli Savunma Bakanlığına bağlanacağını söyledi.

"Asker kendi işini yapsın" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tersaneler vesaire bunları biz özel sektör olarak çok daha başarılı bir şekilde yürütme şansına sahip olduğumuz gibi bunu Milli Savunma Bakanlığı aynı zihniyet, aynı kabiliyetle çok daha başarılı bir şekilde yapar ve dört senede, beş senede bir fırkateyn üreteceğiniz yerde bunu gelir iki senede, iki buçuk senede üretirsiniz."

"Genelkurmay Başkanı, MİT, Cumhurbaşkanına bağlanacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuvvet komutanlıklarının tamamının Milli Savunma Bakanına bağlanacağını söyledi.

Muhalefetteki siyasi partilerin liderleriyle de görüşmeler yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onlarla da küçük anayasa paketi eğer gerçekleştirilebilirse, Genelkurmay Başkanı, MİT, bunlar da Cumhurbaşkanına bağlanacak. Böyle bir adımı atacağız." dedi.

"CİDDİ MANADA YANILGIYA DÜŞTÜK, ALLAH BİZİ AFFETSİN"

Pazartesi geliyor (ABD Genelkurmay Başkanı). Geri adım atıldı. Yanlış anlaşıldım dedi. (ABD'li komutanın 'Muhataplarımız tutuklandı' açıklaması) Bunlara anında haddini bildirmek gerekiyor. Haddini bildirmediğimiz zaman bunlar kendini haklı konuma koyuyorlar. Bir defa stratejik ortağın benim. Sen kalkıp da niye Türkiye'deki muhataplarından biriyle görüşmüyorsun. Burada bir yanlış anlaşılma var deyince tabii bizim açımızdan bir şey yok. Ama en ideal düzeltme bir defa bu adamın teslim edilmesi. Yani Fetullah Gülen'in teslim edilmesi. Biz sizin iade taleplerinizi yerine getirdik. Bakın 20 sene önce söylenseydi, 15 sene, 10 sene, 3-4 yıl öncesine kadar bile ben inanın bu kadarını düşünmüyordum. Ama ne yazık ki ciddi manada yanılgıya düşmüşüz. Allah bizi affetsin.

"YENİKAPI'DA DEMOKRASİ MİTİNGLERİNİ TAÇLANDIRALIM"

YAŞ bitti. Bununla birlikte 48 saat içinde tüm komuta kademesi devir teslim işlemini bitirecek. Bundan önce 30 Ağustos devir teslim günüydü. Bugün jandarma ile ilgili olanı da yaptık. Yarından itibaren görevime gideceğim diyen komutanlar var. Onlar da48 saat içinde görevlerine gelmiş olacak. Bu defa bu süre önemli. Ben bu akşam Sayın Başbakan ile görüşecektim. Biz bu demokrasi nöbetini önümüzdeki hafta pazar günü Yenikapı'da farklı bir şekilde ele alalım. Taçlandıralım. Silahlı kuvvetlerimiz, komuta kadememiz, sanatçılarımız, siyasi partilerin lider kadrolarını da davet edelim. Böylece tüm Türkiye'ye mesajımızı hep birlikte verelim. Normalleşme sürecini de başlatalım.

Olayın olduğu gün yastık altından 2 buçuk milyar dolar çıktı. Onlar farklı beklenti içinde ama güçlenmeye devam ediyoruz. Aslında millet sadece darbenin karşısında durmadı. Millet ekonomiye de el koydu. 140 milyar dolar gibi yastık altı kaynağın da olduğu söylenenler arasında. Böyle bir kaynak varsa bu kaynağın değerlendirilmesi de çok önemli. Şimdi kamu fonu oluşturulacak. Bu fon içinde özelleştirmede olan kaynakları tutun da devletin içindeki kaynakların bu fona aktarılması için. 

Birçok kaynak var. 26 Ağustos'ta yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açacağız. Bir diğer taraftan yapacağımız işlerden biri hızlı tren. Avrsaya Tüneli'nin açılışını yapacağız. Kanal İStanbul projemiz var. Çanakkale'yi köprüden geçeceğiz. Eskiden OHAL ilan edildiği zaman bakkalda ne varsa toplar evine götürürdü. Adeta meydanlarda festival gibi bir durum var. Bu milletimle ne kadar iftihar etsek, gururlansak azdır. rabbim milletimin birliğini, beraberliğini bozmasın inşallah.

"İŞKENCE" İDDİALARINA YANIT: AHLAKSIZ PROPAGANDA

Bunların ahlaksızca propaganda yapıyorlar. Karşılıklı vuruşmalar var. Ama sen bunu işkence diye değerlendiremezsin. Senin elinde ne belge var, bunu neye dayandırarak söylüyorsun. Mesela Guantanamo'yu konuşuyorlar mı? Acaba bu darbe neticeye ulaşsaydı ne olacaktı? Bu konuda söyleyecekleri bir şey var mı?

"TASFİYELER TERÖRLE MÜCADELEYİ GÜÇLENDİRDİ"

Bütün bu tasfiyeler aslında mücadelemizi güçlendirdi. Hain içinizde olduğu zaman mücadele güçleşiyor. Kaç tane generali ayırdık. Gelen yeni albaylardani sınıf subaylarından general olanlara baktığınız zaman eşit sayıda onlar da geldi. Ayrı bir denge, heyecan da gelmiş oldu.

KOMUTA KADEMESİNDEN DESTEK VAR MI?

Bu işin asıl şeyi tuğ-tüm kademesidir. Yukarıya gittikçe bu iş minimize olan bir noktadır. Şu anda yargıda olduğu için bir şey söylemeyi de doğru bulmam.

SİYASİ AYAĞI VAR MI? 

Vardır-yoktur tartışmak doğru olmaz. Ama birçok adımlar atıldı Türkiye siyasetinde bir üst akıl olduğunu bilmemiz lazım. Bazıları bu üst akıl FETÖ diyor. O tam bir maşa. Onu Amerika'ya götürenler, yargıdan onu kaçıranlar. Çalışmalar bir kenara konulamaz. Bizler de bazı şeyler düşünmüyor değiliz. Ama bir üst akıl var. Bu üst akıl bunu kullanırken, askeri ayağı var. Ticari ayağı var. Eğitimde çok ciddi adımlar attılar. Bunların hepsi toplandı, toplanıyor. Ama bunların tek başına siyasi ayakları yok. O siyasi ayak noktasında başarılı olamadılar. İçeri girmek suretiyle başaramadılar. Bizim de içimize girdiler. Ama sayıları çok azdı. 17-25'te girdiler. Diğer partilere destek verdiler. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bunu yaptılar. Son iki saldırıda geldiler ki şu darbe girişimi artık onların bu gücünü de yok etti. 

Şu anda Taksim Kışlası'nın olduğu yer... Burada tarihi bir eser var. Burada muhteşem bir eser var. Bunu oraya diktiğimiz anda onunla ilgili gösteri yapanların hepsi onun önünde resim çektirecek. AKM şu anda bir ucube. Çok güzel mimari çalışmalar yapıldı. Opera binası yapalım. Önünden de trafiği kaldıralım. Taksim Meydanı'nı çok daha huzurlu bir meydan haline getirebiliriz. Bölgede bir cuma mescidi yok. Bu üç eserle Taksim Meydanı'nı taçlandıralım. Bu bir şehir müzesi olabilir. Yani müze ile ilgili enstrümanlar satılır, tarih müzesi ise onunla ilgili şeyler satılır. Operas binası açığı kapatacaktır. İbadethane de o kalabalıkta açığı kapatır. 

Okunma Sayısı: 5220
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı