"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan'dan Putin'e taziye mesajı ve 'İdlib' hatırlatması

04 Nisan 2017, Salı 14:09
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, St. Petersburg metrosundaki patlamaya ilişkin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e dün bir taziye mesajı gönderdiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan mesajında, Putin'in de şehirde bulunduğu sırada St. Petersburg metrosunda meydana gelen saldırıda ölenlerin ve çok sayıda yaralının bulunduğunu üzüntüyle öğrendiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu hain terör saldırısı karşısında Türkiye'nin Rusya'nın yanında olduğunu, yıllardır terörle mücadele eden ülkemizin acınızı en iyi şekilde anladığını belirtmek isterim. Bu korkunç saldırıyı kınıyoruz. Zat-ı Devletlerinin şahsında, hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınları ile dost Rusya halkına en samimi taziyelerimi iletiyor, yaralılara acil şifalar temenni ediyorum."

Erdoğan'dan Putin'e 'İdlib' mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugün telefonda görüştü. 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, St. Petersburg'da dün metroda meydana gelen terör saldırısından dolayı derin üzüntü duyduğunu belirterek, Putin'in şahsında tüm Rus halkına taziyelerini iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırıda ölenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşme vesilesiyle bu sabah İdlib'te sivillere yönelik bir saldırıda kimyasal silah kullanıldığına da değindi. Bu tür insanlık dışı saldırıların kabul edilemez olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunların Astana süreci kapsamındaki tüm emekleri heba etme riski taşıdığına da dikkati çekti. Terörle mücadelede işbirliğini daha da güçlendirmenin önemine işaret eden iki lider, Suriye'de kırılgan ateşkesin sürmesi için ortak çaba harcamanın gerekliliğini de vurguladı.

 

AA

Etiketler: rusya, erdoğan, putin
Okunma Sayısı: 1024
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı