"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan ile savcıları tehdit ettiği ileri sürülen kişi tutuklandı

27 Mayıs 2015, Çarşamba 15:56
Sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ankara ve İstanbul'daki yargı mensuplarını tehdit ettiği iddia edilen kişi tutuklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, İstanbul Cumhuriyet Baş savcı Vekili Orhan Kapıcı, eski Cumhuriyet Başsavcısı Hakkı Köylü ve İstanbul'daki sulh ceza hakimlerinitehdit ettiği iddia edilen A.D, tutuklandı.

Devlet memurluğundan atıldığı bildirilen A.D, sosyal medyadaki hesabından tehdit ve hakaret içeren mesajlar paylaştığı iddiasıyla Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Polatlı'da gözaltına alındı. A.D, savcılıktaki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

A.D'nin, Cumhuriyet Başsavcısı Kodalak'ın makam odasının önünden çektiği fotoğrafları "AnatoliaHack" adlı twitter hesabından yayınladığı ve tehdit içeren mesaj paylaştığı bildirildi.

"Siber saldırı yapmam istendi"

Savcılıktaki ifadesinde A.D, adli yazılım programları hazırlama konusunda kendisini geliştirmek için "inspeak" kullanıcı adıyla beyazorg ve Türk Hack Team isimli sitelere üye olduğunu, "inspeak" kullanıcı adıyla Redhack hacker grubu ile bağlantı kurduğunu kaydetti.

Redhack tarafından kendisine DDOS programı (site trafiği yoğunlaştırma) gönderilerek Türk Hava Yollarının sistemlerine siber saldırı yapmasının istendiğini savunan A.D, programı kullanarak istenileni yaptığını ancak siber saldırıda başarılı olup olmadığını bilmediğini belirtti.

Söz konusu Twitter hesabının kendisine ait olmadığını savunan A.D'nin telefonunda yapılan incelemede ise aynı hesaptan paylaşılan fotoğraflar bulundu. Ayrıca A.D'nin evinde yapılan aramada ele geçirilen ajandada birçok bürokrat ve siyasetçinin cep telefonunun numarasının kayıtlı olduğu ifade edildi. 

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik tehdit ve hakaret içeren birçok paylaşım yapıldığı bildirilen "AnatoliaHack" adlı twitter hesabından İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı'nın yayınlanan fotoğrafı ile ilgili de hakaret ve ölüm tehdidinde bulunulduğu kaydedildi.

A.D. hakkındaki tutuklama kararının, İstanbul Cumhuriyet Baş savcı Vekili Orhan Kapıcı'yı ölümletehdit ettiği gerekçesiyle verildiği, diğer kişilere yönelik tehdit ve hakaret mesajlarına yönelik soruşturmanın ise sürdüğü öğrenildi.

AA

Okunma Sayısı: 1195
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı