"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan’ın dünürü açıklama yapmamı istedi

30 Mayıs 2017, Salı 17:25
Darbe girişiminin İstanbul’daki ana dâvâsında ifade veren tutuklu sanık eski korgeneral Erdal Öztürk, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dünürü ve üst düzey bir MİT yetkilisinin kendisini telefonla arayarak darbe aleyhine basın açıklaması yapmasını istediğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dünürü Özdemir Bayraktar’ın kendisini saat 00.56’da kendisini aradığını söyleyen Öztürk, görüşmeyi aktardı: “Bana durumun kritik olduğunu söyleyerek basın açıklaması yapıp yapamayacağını sordu. Darbeci hainlerin kurduğu komploya bir basın açıklaması cevap olabilirdi. Bayraktar, cumhurbaşkanının direktifini de iletiyor olabilirdi, soramadım. Basın açıklaması yapma yetkim yoktu ve izinliydim, ama olağanüstü durum var. Özdemir Bayraktar Bey’e ‘Konuyu değerlendireceğim’ dedim. Saat 00.59’da üst düzey bir MİT yetkilisinin arayarak ‘darbe girişimi aleyhine konuşması’ için kendisini teşvik ettiğini aktaran sanık korgeneral şöyle devam etti: “Basınla iletişim için yardım talep ettim. 01.04’te MİT’ten aradılar. TV kanallarından birinin arayacağını bildirdiler. 01.05’te TGRT’den aradılar. İrticalen değerlendirme yaptık. Darbe karşıtı açıklama yapan ilk generalim” dedi. 

***

Okumak için tıklayınız:

Akar'ın Darbe Araştırma Komisyonunun sorularına verdiği cevaplar...

Akar hakkında açıklama: 15 Temmuz'un kritik isimlerinden Dişli de ifade verdi

‘Meclis neden bombalandı?’

15 Temmuz'un en önemli davasında yeni gelişme...

Bugün hakim karşısına çıkacaklar...

15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili ilk beraat kararı...

15 Temmuz'un en önemli davası: 'Rus uçağı hükümetin emriyle düşürüldü'

‘Personele bu emir verilseydi darbe açığa çıkardı’

Akar darbeyi önleyebilirdi

15 Temmuz'un en önemli davası: "Bu soruya cevap vermek istemiyorum"

Akın Öztürk ifade verdi

15 Temmuz'un önemli davasında yeni gelişme: İstenen cezalar belli oldu!

Dikkat çeken o anlar...

Bugün başlıyor: 15 Temmuz'un en kritik davası...

Okunma Sayısı: 6545
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı