"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan Süryani kilisesinin temelini attı: Bu kilise İstanbul için bir zenginlik

03 Ağustos 2019, Cumartesi 15:29
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Süryani kilisesinin temel atma töreninde konuştu ve "Bu kiliseyi İstanbul için zenginlik olarak görüyorum" dedi. Erdoğan, zihinlerinde ayrımcılığa yer olmadığını ve olmayacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi temel atma törenine katıldı.

Erdoğan, Mor Efrem Süryani Kadim Kilisesi'nin inşaatının iki yıl içinde tamamlanacağını belirterek, "Mor Efrem Süryani Kadim Kilisesi'ni İstanbul için yeni bir zenginlik olarak görüyorum" dedi.

"İspanya'dan Kuzey Afrika'ya kadar her yerden bu topraklara gelen mazlumlar için kapılarımız da kalbimiz de sonuna kadar açık olmuştur." diye Erdoğan, şunları söyledi:

"Son olarak Suriye ve Irak'tan gelen içlerinde Arap, Kürt, Türkmen ve Müslüman kardeşlerimizin yanında Süryanilerin, Ezidilerin ve diğer inanç gruplarına mensup insanların da bulunduğu 4 milyona yakın insanı şu anda ülkemizde misafir ediyoruz.

Bölgemizde son 150 yıldır yaşanan acılar pek çok sıkıntı ve tahribata yol açmış olmasına rağmen, birlikte yaşama irademizde en küçük bir sarsılmaya izin vermedik. Türkiye'ye sevgisi, sadakati, katkısı olan herkes bizim nazarımızda ülkemizin birinci sınıf vatandaşlarıdır.

Terör örgütleri ve onları maşa olarak kullanan güçlerin asıl hedefi, ortak vatanımızdır. Bunları boşa çıkarmanın yolu, farklılıkları en önemli zenginliğimiz görerek 82 milyon birlikte hareket etmemizden geçiyor."

Okunma Sayısı: 6382
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • hasan

    4.8.2019 10:37:28

    Yazık.... Savaş yoluyla ele geçirilen şehirlerdeki mevcut kilise ve havralar yıkılmaz ve tahrip edilmez. (Kâsânî, VII, 180) Fatih'in Ayasofyası 20.yüzyılda kapatıldı, 21.yüzyılda da savaşarak aldığı şehre kilise yapımına izin verildi. Oysa savaşarak alınan şehirlerde ise YENİ KİLİSE ve havra yapımına izin verilmeyeceği kanaati İslam hukukçuları arasında hakimdir. İlk dönem uygulamalarında da mevcut kilise ve havralara dokunulmadığı ancak yenilerinin yapılmasına da izin verilmediği görülmektedir (Ebu Ubeyd) Zira Müslümanlar tarafından kurulan şehirlerde kilise ve havra yapılmasına İslam hukukçularının ittifakıyla izin verilmez. Latin papaz der tabi 2 bin yıldır ilk kez kendilerine böyle bir şey yapıldı... Nasıl ki suud kral, icma ile sabit olmasına rağmen, Hicaz bölgesinde gayrimüslim mabedlerinin yapılmasına izin verdiyse (ki, "ARAP YARIMADASINDA İKİ DİN BİR ARAYA GELMEZ" hadisi bu icmâın şer'î delilidir) burada da kiliseye merak salınmış.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı