"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ergenekon davasının temyiz incelemesinin ilk duruşması sona erdi

06 Ekim 2015, Salı 18:46
Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde yapılan 274 sanıklı Ergenekon davasının temyiz incelemesinin ilk duruşması sona erdi.

Duruşmaya eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, eski CHP Milletvekili Mehmet Haberal, yazar Yalçın Küçük, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, eski Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek katıldı. Duruşma esnasında ilk savunma yapan kişi Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek oldu. Öğle molası ile Yargıtay salonunda hazır bulunan İlker Başbuğ salondan ayrıldı. Başbuğ, çarşamba günü ifade vereceğini açıkladı. Öğleden sonra emekli Orgeneral Hurşit Tolon ifade verdi. 

ALPARSLAN ARSLAN'IN AVUKATI: TAHLİYE TALEP EDİYORUZ

Ergenekon davası temyiz incelemesinin ilk duruşmasının son savunmasını Silivri’de cezaevinde bulunan Alparslan Arslan’ın yerine avukatı yaptı. Avukat, müvekkilinin 9 yıl 5 aydan beri tutuklu olduğunu dile getrdi. Müvekkilinin kaçma ihtimali olmadığını aktaran avukat, “Deliller toplanmış, kaçmaz. Aynı ceza alan sanıklar tahliye edildi. Hiçbir karar bize ulaşmadı. Müvekkilim hakkında tahliye kararı talep ediyoruz.” dedi. 

ALPARSLAN ASLAN KİMDİR?

2006 yılında bir kişinin yaşamını yitirdiği, üç kişinin ise yaralandığı Danıştay saldırısının faili ve Ergenekon davası zanlısı. 17 Mayıs 2006 tarihinde Danıştay İkinci Dairesi'ne düzenlediği silahlı saldırı sonrası dört Danıştay üyesi yaralanmış ve yargıç Mustafa Yücel Özbilgin hayatını kaybetmişti. Saldırının Ergenekon tarafından azmettirildiği iddiaları üzerine daha sonra Danıştay ve Ergenekon davaları birleştirilmiş ve Arslan'ın İstanbul'daki davada tekrar yargılanmaya başlanmıştı. arslan, 5 Ağustos 2013'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve ayrıca 90 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

AA

Okunma Sayısı: 1005
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı