"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Erhan Tuncel cinayetle ilgili bilgi vermedi'

27 Eylül 2016, Salı 19:37
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'e suikasta ilişkin 2'si tutuklu 35 sanıklı davada ifadesi tamamlanan polis memuru Mehmet Ayan'a mahkeme heyeti ve sanıklar tarafından sorular soruldu.

"GÖRÜŞMENİN İÇERİĞİNİ HATIRLAMIYORUM"

Mahkeme Başkanı Canel Rüzgar, sanık Ayhan'a "Erhan Tuncel, yardımcı istihbarat elemanlığından ayrıldıktan sonra 34 görüşme yapılmış. Bunların bir kısmını siz yapmışsınız? Ne konuştunuz? diye sordu. Sanık Ayhan da, görüşmenin içeriğini hatırlamıyorum. Ancak Erhan Tuncel'in para talebiyle ilgili aradığı da olmuştur. Önemli bir bilgi içerdiğini düşünmüyorum" dedi. Hakim Canel Rüzgar'ın , Erhan Tuncel'in yardımcı istihbarat elemanlığından çıkarılmasından sonra Yasin Hayal ile ilgili olarak dinlemenin dışında fiziki takibin üzerine biraz daha gidilmesi gerekmez miydi? şeklindeki sorusuna Ayhan, "Erhan Tuncel'e, çıkarıldığı söylenmemişti. Uygulama olarak bilmiyordu. Bu konuyla ilgili bilgi verse yine verirdi" dedi.

 

"BU KONU HAKKINDA BİLGİM YOK. BEN POLİS MEMURUYUM"

Sanıklardan Sabri Uzun "Erhan Tuncel'in yardımcı istihbarat elemanlığından çıkarılmasından sonra Yasin Hayal'i bu eylemden caydırmak için takibine geçelim gibi herhangi bir bilgi geldi mi?" diye sordu. Bu soru üzerine Mehmet Ayan, "Bu konu hakkında bilgim yok. Ben polis memuruyum" diye cevap verdi.

 

SANIK ONUR KARAKAYA İFADE VERDİ

Ayhan'ın çapraz sorgusunun tamamlanmasının ardından Trabzon Emniyeti İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli sanık polis memuru Onur Karakaya savunmasını yaptı. Karakaya 2005 yılının Ekim ayında Trabzon'a tayinin çıktığını, 2011 yılına kadar burada görev yaptığını ardındanda Batman'da göreve başladığını anlattı.

"EMNİYETİN HİYERARŞİK YAPISI DIŞINA ÇIKMADIM"

Halen Batman Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'nde çalıştığını söyleyen Sanık Karakaya, Fetullah Gülen terör örgütüyle ve diğer örgütlerle herhangi bir ilgisinin olmadığını söyleyen Karakaya, "Amirlerimle yasalar çerçevesinde çalıştım. Mesleğimde çalışacağım yerle ilgili kimseden yardım almadım. Emniyetin hiyerarşik yapısı dışına çıkmadım. İlk görev yerim olan Trabzon'a da kura çekerek atandım. Trabzon İstihbarat 'C' şubesinde meslek hayatımın ilk yılında göreve başladım" dedi.

"TUNCEL'İN, YALAN SÖYLEMESİ, GÖRÜŞMELERE GELMEMESİ, YORUM YAPMASI BENİM DE ŞAHİT OLDUĞUM DURUMLARDIR"

Mehmet Ayhan ile birlikte Erhan Tuncel ile yapılan görüşmelere gittiğini ancak sadece araç kullandığını söyleyen Karakaya, "Benim buluşmalarda başka bir fonksiyonum yoktu. Benim elemana (Erhan Tuncel'e) soru sormam işin doğasına aykırıdır. Erhan Tuncel'in, yalan söylemesi, görüşmelere gelmemesi, yorum yapması benim de şahit olduğum durumlardır" diye konuştu. 

"ERHAN TUNCEL CİNAYETLE VE YASİN HAYAL İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİĞİNE ŞAHİT OLMADIM

"Erhan Tuncel cinayetle ve Yasin Hayal ile ilgili bilgi verdiğine şahit olmadım" diyen Karakaya, "Erhan Tuncel'in, Yasin'in (Hayal) sakin hayat sürdüğünü söylediğine şahit oldum. Erhan Tuncel'in ifadesi kendi sorumluluğunu gizlemeye yöneliktir. Erhan Tuncel, Yargıtay'ın bozma kararının ardından şahsıma yönelik iftiralarda bulunmuştur. Erhan Tuncel ifadesinde Ogün Samast'ı tanımadığını söylemiştir. Ogün ismini beyan etmediğini de emniyette de itiraf etmiştir. Yasin Hayal'i takip çalışmasında yer almadım. Tanımadığım kişileri takip ettiğim iddiası doğru değildir. Yasin Hayal'in çevresinde tanıdığım, bildiğim kimse yoktur" şeklinde konuştu.

"ERHAN TUNCEL, 'OLAYDAN HABERİ OLMADIĞINI SÖYLEDİ"

Cinayetin ardından sanık Ercan Demir'in Erhan Tuncel'e ulaşılmasını istediğini anlatan Onur Karakaya, "Erhan Tuncel'i aradım. Telefonda hiç konuşmadığımız için beni tanımadı. Emniyetten aradığımı söyledim. Erhan Tuncel, 'Olaydan haberi olmadığını söyledi. Telefonun şarzı bitti, görüşmede kesildi" dedi.

"FETÖ İLE BAĞLANTIM YOK" 

Karakaya şunları söyledi: Olayın meydana geldiği yıl itibari ile bir yıllık polis memuruydum. Bana verilen görevleri yerine getirdim. Değerlendirme yapacak tecrübeye de sahip değilim. İstihbarat ile ilgili kurs ve eğitim de almadım. Erhan Tuncel cinayetle ilgili bilgi vermedi. F3-F4 raporu hazırlamak gibi görevimde yoktur. Milletime hizmet ve devletimin bekası için zor şartlarda görevimi yapmaya devam ediyorum. FETÖ ile bağlantım yok" şeklinde konuştu.

"ERHAN TUNCEL ZAMANIN RUHUNA GÖRE HAREKET ETMEKTEDİR" 

Hakkındaki tüm iddiaların Erhan Tuncel'in ifadelerine dayandığını belirten Sanık Karakaya, Dink soruşturmasına 2015 yılında dahil edildiğini, Tuncel'in ifadelerinin iftira ve yalan olduğunu söyledi. Erhan Tuncel'in cinayeti önce Ergenekon'a ardından da FETÖ'ye bağlandığını söyleyen Karakaya, "Erhan Tuncel zamanın ruhuna göre hareket etmektedir. Kimseye yardım etmedim. Aslı olmayan iddiaları reddediyorum. Beraatimi istiyorum" dedi.

DHA

Okunma Sayısı: 1490
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı