"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erken seçimin sebebi, merkezileşme arzusu

21 Nisan 2018, Cumartesi 19:20
İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğretim Üyesi Alihan Limoncuoğlu, erken seçim tarihi hakkında görüşlerini dile getirdi.

Limoncuoğlu, “Seçimin 24 Haziran’a alınma çabasının altında yatan nedeni Türkiye’deki merkezileşme çabasının daha hızlı bir şekilde gerçekleştirme arzusu olarak görüyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan  MHP Lideri Devlet Bahçeli görüşmesinin ardından erken seçim kararını açıklayarak, “Ülkemizin karşı karşıya olduğu fotoğraftan hareketle bu teklife olumlu yaklaşma konusunda görüş birliğine vardık. Bahçeli ile istişareler neticesinde seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılmasına karar verdik” demişti. Kamuoyundaki iddialar arasında Türk ekonomisini büyük bir krizin beklediği ve bu krizin geldiğinde iktidara olan desteği de götürebileceğini hatırlatan Limoncuoğlu, “Devlet Bahçeli eğer yaklaşan bir ekonomik kriz varsa bununla mücadele etmenin en iyi yolunun Başkanlık sistemine  geçmek olduğunu düşündüğü için bu teklifi ortaya attı. Eğer Cumhur ittifakı seçimi kazanırsa Türk Devletinin mer- kezileşme çabaları sadece siyasi değil aynı zamanda iktisadî bir boyut alacaktır. Geçirdiğimiz 15 senede liberalleşen ekonomi biraz daha merkezileşecek ve üzerindeki devlet kontrolü artacaktır” diye konuştu.

DHA

Etiketler: erken seçim
Okunma Sayısı: 2094
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı