"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ermenek davasında gerekçeli karar açıklandı: Facianın nedeni ihmal!

19 Eylül 2016, Pazartesi 16:39
Karaman’ın Ermenek ilçesinde 18 işçinin vefat ettiği faciaya ilişkin davanın gerekçeli kararında üç ihmale vurgu yapıldı.

Facia 28 Ekim 2015’te meydana gelmişti. Has Şekerler Madencilik Şirketi’nin sahibi Saffet Uyar ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma’ suçundan 13 yıl dokuz ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Uyar’ın yanı sıra Ermenek Cenne Linyit Kömürü İşletmesi teknik nezaretçisi Ali Kurt da 13 yıl dokuz ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Kurt ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan da iki yıl bir ay ceza almıştı.

Facianın nedeni ihmal

Hürriyet’in haberine göre gerekçeli kararda facianın ihmallerden kaynaklandığı belirtildi. İlk ihmal, madenin ruhsat sahibi Cenne şirketinin, kömür ocağındaki önceki imalatlara ilişkin harita bilgilerini rodövansçı Has Şekerler’le paylaşmaması. Has Şekerler yetkilileri ve daimi nezaretçileri, sahada daha önce kömür çıkarıldığını bilmelerine rağmen, ilgili harita bilgilerini Cenne’den ve Maden Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nden (MİGEM) istemedi Üstelik, aynı nedenle 2010 ve 2011’de iki kez su baskını yaşanmasına rağmen önlem alınmadı. Kararda, haritaların üretim sahasındaki sadece aktüel üretim bilgilerini değil, eski imalata ilişkin bilgileri de içermesi gerektiği ifade edildi.

 

Etiketler: karaman, ermenek davası
Okunma Sayısı: 1646
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı