"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Eşitsizlik dünyayı felâkete sürüklüyor

24 Mayıs 2015, Pazar
Gediz Üniversitesi, Florida Üniversitesi ve Leeds Beckett Üniversitesi’nin düzenlediği 4. Uluslararası Politik Ekonomi Sempozyumu’na, küresel eşitsizlik damga vurdu. Mevcut ekonomik sistemin zengini daha zengin, fakiri daha fakir yaptığı belirtildi.

Hükümetler ve uluslararası kurumlar, insan odaklı olmaya davet edildi. “Aksi halde terör, göç ve salgın hastalıklar artacak, dünyamız giderek daha yaşanmaz bir yer olacak.” denildi.

Üç yıl aradan sonra tekrar İzmir’in evsahipliği yaptığı sempozyuma ABD, İngiltere, İsviçre ve Türkiye’den uluslararası ilişkiler, politik ekonomi ve kalkınma alanlarında uzman bilimadamları katıldı. Küresel terör, göç, refah gibi konular ele alındı, insanlığı tehdit eden en büyük meselenin küresel eşitsizlik olduğuna dikkat çekildi. Terör, göç ve salgın hastalıkların eşitsizlikten kaynaklandığı, dünyayı felakete sürüklediği mesajı verildi. Hükümetlerle global ekonomik sisteme yön veren Dünya Bankası, IMF gibi uluslar arası kurumlar, insan odaklı olmaya davet edildi. Çoğunluğu ilgilendiren kararların, sivil toplum kuruluşlarıyla beraber alınması da istendi.

MUTLU AZINLIK, MUTSUZ ÇOĞUNLUK

Gediz Üniversitesi Uluslararası Politik Ekonomi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Çiğdem Üstün, çeşitli ülkelerden bilimadamlarının dünyaya yaptığı çağrının duyulması gerektiğini söyledi. Eşitsizliğin sonuçlarına son OECD raporunda da işaret edildiğini dile getirerek, “Mevcut ekonomik sistem zengini zenginleştiriyor, fakiri de giderek daha fakirleştiriyor. Dünya kaynaklarının çoğuna, mutlu bir azınlık sahip. Diğer yanda ise mutsuz bir çoğunluk var ve ne yazık ki bu imkânlardan faydalanamıyor” dedi. 

Okunma Sayısı: 2141
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı