"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Eski AYM başkanı Kılıç, bu kareyi eleştirdi

28 Mayıs 2016, Cumartesi 11:14

Anayasa Mahkemesi’nin bir önceki başkanı Haşim Kılıç, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Rize ziyaretine Yargıtay, Sayıştay ve Danıştay başkanlarının katılmasını eleştirdi. Kılıç, “Fevkalade zarar verici ve yargıya gölge düşürücü bir davranıştır” dedi.

Erdoğan’ın bu haftaki iki günlük Rize ziyaretine yüksek yargı üyeleri de katılmış, birlikte çay toplamışlardı. Aynı üyeler Erdoğan’a dünkü Kırşehir ziyaretinde de boy göstermişti.

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Rize seyahatine katılmalarıyla ilgili eleştirileri anlamadığını belirtip, ‘devletin başkanıyla bir arada olmaktan onur duyduğunu’ söylemişti.

‘Yargı güvenilirliğine zarar’

Yarına Bakış’tan Ünal Livaneli’nin haberine göre Özgürlük Araştırmaları Derneği’nin düzenlediği ’27 Mayıs’tan Bugüne Türkiye’de Demokrasi ve Hukuk’ konulu konferansta konuşan Kılıç, söz konusu yüksek yargı üyelerini topa tuttu.

Üyelerin, Erdoğan’la verdiği görüntünün yargı güvenilirliğine zarar verdiğini vurgulayan AYM eski başkanı, cumhurbaşkanının, siyasi partisiyle fiilen iç içe olduğunu savunarak şöyle konuştu: “Böyle bir dönemde Yargıtay, Sayıştay ve Danıştay başkanlarının böyle birlikte seyahat etmesi fevkalade zarar verici ve yargıya gölge düşürücü bir davranıştır.”

Kılıç’a göre Davutoğlu’nun ‘ipinin çekilmesi’ tiyatro

Ahmet Davutoğlu’nun ‘ipinin çekilmesi’, yerine de Binali Yıldırım’ın AKP genel başkanı ve başbakan olarak getirilmesi içinse ‘tiyatro’ yorumunu yaptı.

Cumhurbaşkanının partisiyle bağlantısını kesmemiş olmasından kaygı duyduğunu belirten Kılıç sözlerine şöyle devam etti: “Partisiyle bağlantısının resmen olmasa bile devam ettiğini hepimiz görüyoruz, bu bağın devam etmesi çok rahatsız edici. Bu fiili durumun bir hukuk devletinde olmaması gerekir. Kaymakamları karşınıza alıp,‘Anayasa’yı, yasaları bir tarafa koyun, siz kendiniz bir karar verin’ gibi bir değerlendirmeye tabi tutarak hukuk devleti üzerinde onarılması imkansız zararlar açmak bence bir cumhurbaşkanı için olmaması gereken şeyler.”

Etiketler: haşim kılıç
Okunma Sayısı: 2474
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı