"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Eski Başbakan Çiller'den gündeme dair önemli açıklama

25 Temmuz 2016, Pazartesi 17:45
Eski Başbakanlardan Prof. Dr. Tansu Çiller, yazılı açıklama yaparak bazı medya organlarından kendisiyle ilgili olarak yer alan ifade ve beyanların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Çiller'in açıklaması şöyle:

"Son günlerde bazı basın organlarında, Başbakanlığım döneminde Gülen cemaatinin devlet içindeki paralel yapılanmasına göz yumulduğu anlamını taşıyan spekülatif ifade ve beyanlara yer verilmektedir.

Başbakan olarak görev yaptığım dönemde devlet içinde paralel yapılanmaya hiç bir şekilde sıcak bakılmamıştır. Bu çerçevede, cemaate yakın bazı askeri öğrencilerin korunmasına yönelik olarak dönemin Genelkurmay Başkanı'ndan istekte bulunduğum şeklindeki beyanların gerçekle ilgisi yoktur. 

Ayrıca, Başbakanlığım sırasındaki Yüksek Askeri Şura toplantılarında alınan kararlara tarafımdan konulmuş herhangi bir şerh bulunmamaktadır. Bu da ordumuz içinde paralel yapılanmaya karşı duruşumuzun somut bir kanıtıdır. 

Bu arada, gündeme taşınan konulardan bir diğeri Bank Asya'nın açılışında hazır bulunmam konusudur. O dönemde himmet paralarının kayıt dışı olarak tutulduğuna dair istihbarati bilgiler ulaşmıştır. Bu paraların ülkemizin finans sistemine dahil edilerek, kayıt altına alınmasının gerekliliği dikkate alınarak, bunu sağlayacak bir adım olarak değerlendirilen Bank Asya'nın açılışına katılınmıştır.

Her vatandaşın din ve inanç hürriyeti ile kişisel özgürlüklerine saygılı; ama, devlet içinde paralel yapılanmaya kesinlikle karşı bir yönetim anlayışı ve inancı içinde olduğumuz hususunu saygıdeğer kamuoyu ile paylaşır, saygılarımı sunarım."

 

DHA

Okunma Sayısı: 15919
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • hurrem

    25.7.2016 21:31:49

    bu ülke gerçek çözüme asla ulaşamaz.Kimin ne sorunu ve içinden çıkamadığı bir işten cemaati sorumlu tutması gerçek sorumluların ve çözümlerin gözden kaçması demektir.Paralel bittikten sonra deniz bitecek ve bakalım ne yapacağız?

  • cahit kaya

    25.7.2016 21:30:02

    tek yürekli başbakan sensin gerisi hepsi senin üzerinden prim yapmaya çalışıyorlar ama yemezler büyüksün cesur yürek senden başka gelmez bu ülkeye saygılar,

  • CESUR ADAM

    25.7.2016 18:30:16

    'NE İSTEDİLERSE VERDİM,diyenler,2003 tarihinden sonra yaştaki kararlarda ihraçlar için tümüyle sorumlu olanlar ve 292 operasyon talebinin 8 ne izin verip kalanına izin vermeyen ve DOĞU ile G.DOĞU da şehir göçüne sebep olanların GÜNAHI,SUÇU,VE SORUMLULUĞU olmayacak fi tarihinde her türlü güvenlik tedbirlerini alıp gerekeni yapan ÇİLLER hanım suçlu olacak.AKLINIZI BAŞINIZA ALIN,KİRLİ VE ÇİRKİN TEZGAHLARINIZI BAŞINIZA DOLANDIRIYRSUNUZ.ÇAMUR ATARAK SUÇUNUZU HAFİFLETEMEZSİNİZ.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı