"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Eski’ düşman Esad, ‘yeni’ dost mu oluyor?

23 Ağustos 2016, Salı
Ortadoğu Uzmanı İngiliz Gazeteci Robert Fisk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Suriye konusunda Rusya ile ortak adım atacağını yazdı.

Independent gazetesinin Orta Doğu muhabiri Robert Fisk, Gaziantep saldırısı ve Türkiye-Rusya ilişkileriyle ilgili makalesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile olan eski dostluğunu yenileyeceğini yazıyor. BBC Türkçe’nin çevirdiği makalesinde Fisk, Erdoğan’ın, Rusya’ya yaptığı ziyaretin ardından, Esad’la “yeniden dostluk kurmaya” daha yakın olduğunu belirtti. 

Emin olun düşünüyor…

“Türkiye’nin düşmanlarından oluşan kara listesi büyürken, Erdoğan Suriye’de Putin ile birlikte hareket etmeye hazırlanıyor” başlığını taşıyan makalesinde, “Sultan, Şam Aslanı ile eski dostluğunu yenilemeyi düşünüyor olabilir mi? Emin olun, düşünüyor” dedi. 

Düşman listesi artıyor

Fisk, Gaziantep’te 51 kişinin vefat ettiği saldırıya değinerek, hükümetin katliama tepkisinin, Erdoğan’ın yabancı düşmanlar listesindeki önceliklerini de gösterdiğini belirtti: Fiks, “Cumartesi akşamı yaşanan saldırıdan hızla IŞİD sorumlu tutuldu. Ama ardından Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’yi hedef alan ‘terör örgütleri’ listesini genişletti: PKK, IŞİD ve Erdoğan’ın darbe girişiminin arkasında olmakla suçladığı sürgündeki, tuhaf din adamı Fethullah Gülen ile destekçileri. Bu, bir düğünde yaşanan katliam için oldukça uzun bir liste. Ve tüm bu ‘teröristlerin’, darbe girişiminin ardından bizzat lime lime olmuş olan polis gücü ve ordu tarafından yenilgiye uğratılmak zorunda olduğunu varsaymalıyız.” değerlendirmesinde bulundu.

Esad artık düşman değil

Türkiye’de yaşanan gelişmeleri ‘gariplik’ olarak nitelendiren Fisk, “Türkiye’nin kara listesi kendi içinde gariplikler barındırıyor. Türkiye PKK’yi IŞİD’le aynı kara listeye koyuyor. Aynı zamanda Suriye’nin kuzeyinde IŞİD ile savaşan YPG’yi de, PKK ile eş tutuyor. Aynı YPG, ABD’nin havadan desteğiyle IŞİD’e karşı savaşıyor. Daha da ilginci şu; listede Erdoğan’ın son 4 yıldır yok etmeye çalıştığı Esad yönetimi yok.” dedi.

Etiketler: suriye, esad, erdoğan
Okunma Sayısı: 4933
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • kubilay

    23.8.2016 11:42:29

    400 yerli ve milli(!) gönderin bu iş bitsin.Türkiye şimşek hızıyla(!)şaha kalksın.Soruyoruz daha ne yapacaksınız?Bm ye ABD ye ÇİN'e Rusya'ya elhasılı yani ben padişah affedersiniz başkan olursam köşklerde oturup dünyaya yön vereceğim.Yanıbaşındaki darbecileri göremeyenler dünyayı nasıl hizaya getirecekler?Allahım olan azıcık aklımı da yitireceğim.1400 yerli ve milli de göndersek maalesef biz buyuz.Allah akıl izan ve feraset nasip etsin hepimize

  • CESUR ADAM

    23.8.2016 09:48:28

    Acemi memura verseniz dışişlerini şu ankinden daha itibarlı yapar.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı