"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ'dan flaş '15 Temmuz' açıklamaları

03 Kasım 2016, Perşembe 12:55
15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u dinledi.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi, bir felaketin eşiğinden döndüğünü belirterek, "Eğer onlar başarılı olsaydı, bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasada yer alan temel niteliklerinden, ne demokrasi ne laik devlet sistemi ne hukuk devletinin zerresi ortada kalmazdı. Yaşanan olay, ciddi, vahim ve kapsamlıdır." dedi.

"TSK'nın komuta kademesi girişime karşı durdu"

Başbuğ, 15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olmamasının en büyük nedeninin, TSK komuta kademesinin darbe girişimine karşı durması, darbe girişimine direnmesi olduğunu söyledi.

"TSK üzerinde şaibe olarak kalacaktı"

"Kozmik oda" aramasından evrak çıktığının yalan olduğunu ifade eden Başbuğ, şöyle konuştu:

"Psikolojik olarak biz darbe aldık ama bu darbeyi almayı komutan olarak kabul ettim, bu izni verdim. Bu aldığım karardan da hiç pişman değilim, doğru yaptığım kanaatindeyim. Yoksa, 'Bütün faili meçhullerin burada kayıtları vardı, yok ettiler.' denilecekti, TSK üzerinde silemeyeceğimiz şaibe olarak kalacaktı."

AA

Okunma Sayısı: 4333
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • CESUR ADAM

    4.11.2016 09:17:05

    Başarısız olması için planlanmış darbe,Sözünüzü açıklarmısınız sn.İLKER BAŞBUĞ.

  • kemal

    3.11.2016 15:01:33

    Biri halkı darbeye karşı durdu diye kahraman yapıyor,biri diyor ordu, orduyu durdurdu.zavallı ülke darbe olmuşcasından daha fazla zarar görüyor.izahı yok

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı