"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Eşyalarını ayakkabı kutusuyla taşıdı

03 Kasım 2015, Salı 14:57
İpek Medya Grubu’nda bugün işten atılan 58 gazeteci, eşyalarını topladı.

İş akdi feshedilenlerden Bugün gazetesi muhabiri Cihan Acar, eşyalarını iki ayakkabı kutusuna sığdırdığını söyledi. Bugün Gazetesi Haber Müdürü Erkan Acar da, “Türk medyasına örnek olacak şekilde farklı görüşte insanlar burada bir aradaydı. Ama yıkılıp gitti. Ona üzüldüm. Hayırlısı olsun!” dedi. 

İpek Medya Grubu’na 28 Ekim günü sabah saatlerinde polisin kapıyı kırarak yaptığı baskın ve el koymanın ardından çalışanlardan pek çoğu 4 günlük zorunlu izne çıkarılmıştı. İzne çıkarılan 58 personelin işine bugün son verildi. İzni biten personele bina girişine alınan insan kaynakları odasında işten çıkarıldıkları yazılan evraklar imzalatıldı. İşten atılanlar, polis nezaretinde gazete içerisinde giderek özel eşyalarını topladı.

İş akdi feshedilen Bugün Gazetesi Haber Müdürü Erkan Acar, şu açıklamaları yaptı: “İnsan kaynakları evrakları imzalattı. Gerekli olan davaları açacağımızı şerh düşüp imzaladık. Meslekte 20. yılım, 2,5 yıldır burada haber müdürü olarak görev yaptım. Burası laboratuvar bir gazeteydi. Farklı görüşlerden insanlar vardı. İyi bir örnekti. Birçok farklı insan burada çalıştı, hayatımda unutamayacağım bir dönemdi. Ona üzüldüm. Belki de Türk medyasına örnek olacaktı buradaki farklılık. Ama o yıkılıp gitti. Hayırlısı olsun. Yapacak bir şey yok.” 

İşten atılan Bugün gazetesi muhabiri Cihan Acar da, 2 yıldır çalıştığı kuruma şu sözlerle veda etti: “Eşyalarımızı dahi toplamak için saatlerce bekletildik. İşten ayrılmamız için işlemleri de Organize Şube ekipleri organize etti. Bizim başımız dimdik. Hiçbir şekilde korkumuz yok. Buradan çıkarken de başımız dik bir şekilde çıktık. Ben eşyalarımı sadece iki ayakkabı kutusuna sığdırdım. Bir gazeteci olarak çok mutlu ve onurluyum. Buradan çıkarken arkadaşlarım tarafından çok onurlu bir şekilde gönderildim. Yapacaklarımız bundan sonra daha önemli bizim için. Biz gazetecilik yapmaya devam edeceğiz. Elimizden geldiği kadar yazmaya ve insanları bilgilendirmeye devam edeceğiz.”

Okunma Sayısı: 3034
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı