"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ethem Sarısülük davasında TÜBİTAK'tan rapor gelmedi

27 Haziran 2016, Pazartesi 14:00
Ankara'da 1 Haziran 2013 tarihinde Kızılay Meydanı'ndaki Gezi Parkı eylemleri sırasında Ethem Sarısülük'ün öldürülmesi ile ilgili polis memuru Ahmet Şahbaz'ın yargılanması, güvenlik gerekçesiyle alındığı Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Yaklaşık yarım saat süren duruşma sonunda mahkeme heyeti olay anının görüntülerini inceleyecek olan TÜBİTAK'tan raporun henüz gelmediğini belirterek duruşmayı erteledi.

Ethem Sarısülük, 1 Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı eylemlerine destek amacıyla Kızılay Meydanı'nda yapılan protesto sırasında başına isabet eden kurşunla öldü.  Sarısülük’ü vuran ve Ankara 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'olası kastla adam öldürme' suçundan yargılanan polis memuru Ahmet Şahbaz, 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası aldı. Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, kararı usulden bozarak, dosyayı yerel mahkemeye gönderdi. Ardından davanın güvenlik gerekçesiyle Aksaray'da görülmesine karar verildi, tutuklu olan polis memuru Şahbaz da tahliye oldu.

Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davaya, Sarısülük ailesinden katılan olmazken taraf avukatları ve izleyici olarak CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal katıldı. Sanık Ahmet Şahbaz da Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Mahkeme heyeti, olay anının görüntülerini inceleyecek olan TÜBİTAK'tan henüz rapor gelmediğini belirtti. 

Duruşmada söz alan Ethem Sarısülük avukatı Murat Yılmaz, TÜBİTAK'a güvenmediklerini ileri sürerek, "TÜBİTAK'a nasıl güvenebiliriz? Papaz eriğini, 'İmam eriği projesi' olarak kabul eden bir kurum. Biz güvenmiyoruz. Bu kurumdan net bir sonucunda geleceğini inanmıyoruz. Olumsuz bir sonuç çıkarsa raporu hazırlayanlar hakkında mahkemenizin suç duyurusunda bulunmasını istiyoruz. Ayrıca sanığında tutuklu olarak yargılanmasını talep ediyoruz" dedi.

Sanık avukatları da, mağdur avukatının görüşlerine katılmadıklarını, henüz mahkemeye ulaşmayan bir rapor hakkında yargılı baskı altına almaya çalıştığını ileri sürdü. 

Yaklaşık yarım saat süren duruşma sonucunda Mahkeme heyeti, sanık Şahbaz'ın tutukluluk talebinin reddine ve TÜBİTAK'tan gelecek raporun beklenmesine karar verip, duruşmayı 19 Eylül saat 11.00'a erteledi. 

DHA

Okunma Sayısı: 1265
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı