"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Etyen Mahçupyan: Kandil kolay karar veremez

01 Mart 2015, Pazar 12:52
İtalyan parlamentosunun alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde "Yeni Türkiye" başlıklı konferansa katılmak için Roma'ya gelen Başbakan Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, silah bırakma çağrısınına karşı Kandil'in takınacağı tutuma dair açıklamalarda bulundu.

Mahçupyan'ın ilgili açıklaması şöyle:

"Kandil kolay karar veremez"

Mahçupyan, Kürt sorununa çözüm süreciyle ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Mahçupyan'a göre, süreçte Kandil'deki örgüt yönetiminin rolü kritik.

"Eğer PKK diye örgüt olmasaydı, Türkiye'nin şu durumunda bir silahlı kalkışmanın hiçbir gerekçesi olmazdı. Ama madalyonun öteki yüzünde de öyle bir örgüt var ve 30 yıldır da orada" diyen Mahçupyan, herhangi bir çözüm ya da barış noktası geçildiği andan itibaren bu örgüte ne olacağının, nasıl bir statüye kavuşacağının ve bu durumun Kürt coğrafyasında ne kadar kabul göreceğinin Kandil'in önündeki cevaplanmamış sorular olduğunu belirtti.

"Benim izlenimim, bugüne kadarki Kürt meselesindeki çalışmalarımda, bunun üzerinde çok fazla bir çaba sarf edilmiş değil. Yani çok kafa yorulmuş bir mesele de değil bu. Şu anda birdenbire Kandil'in önüne çıktı ve aynı anda da Ortadoğu'da bir kaynama varken ortaya çıktı. Ortadoğu'da hem yeni imkânlar hem yeni riskler ortaya çıkarken, bu gündeme geldi. O yüzden şunu da anlayışla karşılıyorum; Kandil'in içinde de muhakkak eş değer fikir var. Buna bir de şunu da ekleyelim; Kandil'in önünde bizim şu anda bilemediğimiz belki bir sürü teklif de var. Civar ülkelerden veya örgütlerden şuradan buradan… O zaman da öyle kolay karar verilebilirlik yok. Mesele bu. Ama bir şekilde Kandil'in önümüzdeki kısa sürede bir biçimde sağ ya da sola bir viraj alması gerekecek."

Okunma Sayısı: 1875
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı