"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ev kadınından darbeci nasıl çıkar?

02 Temmuz 2017, Pazar
İzmir Milletvekili Atilla Sertel Şakran Cezaevi’ndeki gözlemlerini anlatarak, “16-17 çocuklu koğuşlar var bugün cezaevlerinde. Yani şimdi ev kadınından darbeci nasıl olunuyor. Nasıl çıkıyor ben anlamıyorum” dedi.

İzmir Aliağa Şakran Cezaevi’nde yapılan keyfi uygulamalar devam ediyor. Halk Tv’de yayınlanan ‘Ankara Kulisleri’ adlı programda konuşan CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Şakran Cezaevi’nde şahit olduğu olayları anlatarak, kadınların çıplak aramaya maruz kaldıklarını söyledi. Sertel, “Darbeye karışmışsa, eline silah almışsa ve bizzat bu işin içerisindeyse bizim onlara söyleyecek bir sözümüz yok. Bunlar darbecidir cezalandırılabilir. Fakat baklavacı, oklavacı, kömürcü var, ev kadını var, her meslek grubundan insan var”dedi. Şakran Cezaevinde yaşadığı bir olayı anlatan Sertel, “Oradaki arkadaşlar söyledi; Genel Başkanımız konuşurken cezaevinin bütün koğuşlarında kadınlar ağlıyormuş. Ben de bu olaya tanık oldum. Şakran Cezaevi’nde duvara asmışlar Kuran-ı Kerim ve ders kitapları dışında kitaplar yasak diye. Hiçbir cezaevinde uygulanmayan bir durum. Ben bunları anlatınca geçen hafta kaldırmışlar” diye konuştu. 

Bugün cezaevlerinde 16-17 çocuklu koğuşlar var

Sertel şöyle devam etti; “Orada Fadime isminde bir kadınla tanıştım. 9 aylık kömür karası saçları ve kömür karası gözleriyle Merve isminde bebeğiyle geldi. 3 çocuğu varmış. Biri 3 yaşında, biri 5 yaşında biri de 9 aylık. Kocası Eğitim-Sen üyesiymiş öğretmenlikten atılmış. 8 ay önce açığa alınmış. Adam 3 çocuğuna bakmak için bir fırında iş bulmuş. Evine baskın yapılıyor. Fadime hanım kocasının çalıştığı yeri söyleyemiyor. Çünkü hangi fırında çalıştığını bilmiyor. Savcıya telefon ediliyor ve savcı onu da alın diyor. Ve alınıyor. Kadın şimdi aynı cezaevinin kadın bölümünde yatıyor, kocası aynı cezaevinin erkek bölümünde yatıyor. Karı kocanın birbirlerini görme imkânı yok çünkü tüzüğe göre öyle bir hakları yok. İki çocuk Bitlis’e gitmiş. Bir çocuk annenin yanında. 16-17 çocuklu koğuşlar var bugün cezaevlerinde. Yani şimdi ev kadınından darbeci nasıl olunuyor. Nasıl çıkıyor ben anlamıyorum.”

İstanbul – Yeni Asya 

 

Etiketler: izmir, ohal, darbe, cezaevi
Okunma Sayısı: 9751
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Fatih

    2.7.2017 08:46:35

    hangi devirdeyiz, bu zulümlerin myanmar dakinden bilmem hangi 3.dünya ülkesindekinden farkı ne ? Kafirin yapmadığı işkenceler duyuyoruz. Yazık günah !

  • Adıl

    2.7.2017 07:18:17

    40 yıllık dünyanın gözü önündeki insanların bir günde terörist ilan edildiğinde değişik saiklerle sesimiz çıkmadığı için,bana değmeyen yılan bin yıl yaşasın dediğimiz için,ben tok olayım başkası acından ölsün dediğimiz için,bırakın birbirlerini yesinler dediğimiz için,oh olsun dediğimiz için ,korku menfaat ve keyfimize yenik düştüğümüz için en önemliside aynı gemide olduğumuzu unuttuğumuz için.ve şimdi gemi batıyor hepimizi korku saldı.Uyandık mı hayır yine ilk düğmeyi yanlış ilikliyoruz.Terörist olmayana sen teröristsin demekle

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı