"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Evleneceklere kolaylık

10 Şubat 2015, Salı 22:24
Evlendirme Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, kişilerin evlenmesine engel bir hal olmadığını gösteren ve bugüne kadar evleneceklerden istenen Evlenme Ehliyet Belgesi'nin, bundan böyle çiftlerden talep edilmeyeceği, evlendirme memurlarınca elektronik ortamda Kimlik Paylaşım Sisteminden temin edileceği bildirildi.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce, evlilik işlemlerinde bürokrasinin azaltılması amacıyla, Evlendirme Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

Bakanlık yetkilileri, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni yönetmelikle, evlenme akdi için çiftlerden istenen nüfus kayıt örneği ve kişilerin evlenmesine engel bir halin olmadığını gösteren Evlenme Ehliyet Belgesi'nin bundan böyle taraflardan talep edilmeyeceğini bildirdi.

Nüfus Kayıt Örneği ile Evlenme Ehliyet Belgesi, evlendirme memurlarınca elektronik ortamda kimlik paylaşım sisteminden alınacak.

Yeni yönetmelikle, evlenmek için müracaat eden çiftlerden fotoğraflı nüfus cüzdanı örneği de istenmeyecek.

Evliliğin yapılabilmesi için evlenme kararının ilanına lüzum kalmayacak. Evlendirme memuru, evlenme talebine dair beyannamenin usulüne göre doldurulup imza edilip edilmediğini, evlenme ehliyet belgesi ile nüfus cüzdanı arasında bir fark olup olmadığını, bir fark varsa bu farklılığın şahısta hataya sebebiyet verecek nitelikte olup olmadığını, yaşlarının küçüklüğü veya kısıtlama sebebiyle ana, baba veya vasinin rızası ya da hakimin izninin zorunlu olduğu durumlarda rızanın veya hakim iznini, rıza belgesi vasi tarafından imzalanmışsa vasi tayinine dair mahkeme kararının bulunup bulunmadığını kontrol edecek.

Evlendirme memuru, varsa eksiklikleri tamamlayacak veya tamamlatacak ve beyannamenin kaydını yaparak taraflara müracaat sırasına göre evlenmenin yapılacağı gün ve saati bildirecek.

AA

Etiketler: evlilik, müjde, kolaylık
Okunma Sayısı: 1496
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı