"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

EVLİLİK PROGRAMLARI KALDIRILSIN

25 Mayıs 2011, Çarşamba
Kadın ve Genç kız sığınma evlerinde aktif olarak görev yapan hukuk danışmanı Avukat Sevda Şahin, “Evlilik programlarının kaldırılması için savcıları göreve çağırıyoruz” dedi.
Evlilik programları kaldırılsın çağrısı
Kadın ve Genç kız sığınma evlerinde aktif olarak görev yapan hukuk danışmanı Avukat Sevda Şahin, “Evlilik programlarının kaldırılması için savcıları göreve çağırıyoruz” dedi. Birçok televizyon kanalında yayınlanan evlilik programları reyting uğruna kişi hak ve özgürlüklerine saldırması ve toplumu yanlış yönlendirmesi ile ilgili son günlerde sık sık tartışma konusu oluyor. Özel bir televizyon kanalında yayınlanan evlilik programında 15 yaşındaki bir kız çocuğu ile 45 yaşındaki talibinin buluşturulması bu tür yapımlarda gelinen son noktayı da göstermiş oluyor. Avukat Sevda Şahin; “Bir hukukçu olarak Kadın ve Evlilik programlarının adliye koridorlarına yansıyan boyutunu endişeyle izlerken, özel bir kanal tarafından yayınlanan evlilik programında ‘15 yaşındaki gelin adayının 45 yaşındaki beyle bir araya getirilmesi vakası’ alkışlarla izlendi. Toplumsal bozulmanın ayyuka çıktığı böyle bir olayda RTÜK sadece para cezası verdi. Buna rağmen program devam ediyor. Olayın para cezasını ödeyerek örtbas edilmemesi için, Cumhuriyet Savcılarınca bu tür programların incelemeye alınarak soruşturma başlatması gerekiyor” dedi.
Okunma Sayısı: 2367
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Habibe

    25.5.2011 00:00:00

    Bu programları kaldırmakta geç bile kalındı.Toplumda pek şikayetçi değil sanki bu durumdan.

  • mirza

    25.5.2011 00:00:00

    evet. evlilik edeptir, edeple yapılmalıdır ve mahremlik olmalı, gizli, saklı bir yönü olmalı. böyle TV ekranında, bütün milletin önünde böyle bir hareketin sadece programı yapan tv kanalına parasal bir faydası var. başkaca kimseye bir faydası olmamıştır, olmayacaktır. böyle ailelerin olduğu toplumdan neler beklenir? düşünmeli...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı