"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

EYT’liler umutlu bekleyişte kararlı

27 Eylül 2018, Perşembe 17:47
1999’dan önce sigortalı olanları içine alan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için Meclis’e sunulan yasa teklifine göre; 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olarak çalışmaya başlayan kadınların 20, erkeklerin 25 yıl sigortalılık süresi ve 5.000 gün prim ödeme şartını yerine getirmeleri halinde yaşı beklemeden emekli olmaları isteniyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar emeklilik yaşının yükseltilmesinden sonra mağdur oldukları gerekçesiyle yıllardır devlet kapısını aşındırıyor. Seslerini duyurmak için her yolu deneyen EYT’liler için 1 Ekim sabırsızlıkla bekleniyor. EYT, uzun yıllardan beri ilk kez, Meclis’te çoğunluğa sahip partilerin ortak gündem konusu haline geldi. Milletvekili sayısı 302’ye ulaşan dört parti, emeklilikte yaşa takılanların sorununun çözülmesi için aynı noktada buluştu. Yüz binlerce kişinin gözü, 1 Ekim’de açılacak Meclis’e çevrildi. MHP milletvekili Arzu Erdem EYT’liler için Meclis’e yasa teklifi sunmuştu. Erdem’in ardından CHP milletvekilleri Gürsel Tekin ve Ömer Fethi Gürer ile İYİ PartiMilletvekili Metin Ergun da TBMM Başkanlığı’na yasa teklifi verdi. 

Etiketler: tbmm, eyt
Okunma Sayısı: 1592
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı