"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'F-35’de şimdilik problem yok'

16 Mart 2019, Cumartesi 18:20
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörlüğünce, Ayazağa Yerleşkesi’nde düzenlenen “Akademisyen ve Öğrencilerle Söyleşi” etkinliğine katıldı.

Prof. Dr. İsmail Demir, bir katılımcının Türkiye’nin Rusya’dan almayı planladığı füze savunma sistemi S-400’ler nedeniyle ABD’nin Türkiye’nin sipariş ettiği F-35’leri teslim etmeyeceği yönündeki iddiaları sorması üzerine şu cevabı verdi: 

”F-35 Projesi’ni de biz yürütüyoruz, S-400’ü de ve Patriot’ları da biz yürütüyoruz. Bizim baktığımız alanda ilgilendiğimiz kulvardaki manzara şu. F-35’lerimizin 2 tanesi teslim edildi. Bu sene 2 tane daha teslim edilecek, yıl sonunda gelecek. Bu konudaki resmi görüşmelerimiz, ödemelerimiz, toplantılarımız devam ediyor. Diğer konu ‘şöyle olursa böyle olur’, ‘gelmez veya gelir’ konuları ise siyasi mekanizmada yürüyen ve ‘eğerlerle’ konuşulan şeyler. Bunların nereye gideceği, Kongre’nin ne karar vereceği, Başkan’ın ne tavır alacağı, Dışişleri’nin ne rapor yazacağı gibi bir dizi konu var. Sayın Millî Savunma Bakanı’nın da bu parametreler dahilinde konuştuğuna dikkat edin. Yani şu an F-35’lerin gelmesiyle ilgili resmi dokümanlar üzerinde herhangi bir yasak veya kısıtlama yok.”

F-35 sizi bağımsız kılmaz      

Demir, Millî Muharip Uçak Projesi’nin bu bağlamda çok önemli olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bugüne kadar F-35 olmadan yaşamış bir ülke 7 sene daha yaşayabilir, çok da problem olmaz. Ancak F-35’in ne tür bir uçak olduğuyla ilgili de çok dikkatli baktığımızda sizi çok da bağımsız kılacak bir uçak olmadığının altını çizmek isterim. Yani her şeyiyle uçan bir bilgisayardan, akıllı sistemden bahsediyorsunuz. Bu akıllı sistem kendi sahibiyle sürekli iletişimde.” 

AA

Etiketler: demir, f-35, türkiye, abd
Okunma Sayısı: 766
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı