"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Facebook paylaşımlarından dolayı Diyanet'teki işine son verildi

08 Aralık 2015, Salı 11:54
İnanç İlke-Sen Başkanı Özhan Uçan, sosyal medyadaki eleştirel paylaşımlarından dolayı Fatih İlçe Müftülüğü'ndeki memuriyetine son verildi.

Mazlumder Eski Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, Uçan'ın işten atılmasına tepki gösterdi.

İlkeli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Dayanışma Sendikası (İnanç İlke-Sen) Başkanı Özhan Uçan, 2013 yılında özürlü memur seçme sınavıyla Fatih İlçe Müftülüğü'nde veri hazırlama memuru olarak göreve başladı.

Aynı zamanda İnanç İlke-Sen başkanı olması sebebiyle Uçan, çeşitli konularda kamuoyuna görüşlerini bildirdi. Bunları da sosyal medya hesabı Facebook'ta yayımladı.

Uçan, hakkında bu yayımlar dolaysıyla disiplin soruşturması açıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın oluru ile alınan karara, Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş Kanunu'nda yer alan 'siyasi partilerden herhangi birini veya onların tutum ve davranışını övme ve yerme yasağı' gösterildi.

Uçan'ın başkanlığını yaptığı sendikanın kurulmasının hemen ardından geçen haziran ayında başlatılan soruşturma sonrasında dün görevine son verildi.

Kararda, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın laik karakterini vurgulayan Anayasa'nın 136. maddesine de yer verildi. Uçan'ın, hakkında verilen kararı mahkemeye taşıyacağı öğrenildi.

"KARARI ŞİDDETLE KINIYORUM"

Mazlumder Eski Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, Uçan'ın görevine son verilmesine tepki gösterdi. Gergerlioğlu, şunları söyledi:

"Memlekette, insanlar okuyorlar. Ardından okuyan, yazan, düşünen kesimler belirli yerlere geliyor. Bu insanların fikirlerini beyan etmesi en uygun olanı. Buna rağmen memur olursan kesinlikle fikrini beyan edemezsin gibi bir 657 ile karşılaşıyorlar.

Hakim otoriteye ters gelen ifadelerse cezalandırılıyorlar. Bu cezalandırmalarda kişinin memuriyetinin sonlandırılması ile olabiliyor.

Böyle ağır bir karar oluyor. Kesinlikle bu yasadaki bu ağır anlayışın değişmesi lazım. Gerçi değişen yasalar var. Maalesef işten çıkartmayı kolaylaştırıcı değişiklikler oldu. 21. yüzyılda insanların düşüncelerini ifade etmesinden dolayı cezalandırılması, hakaret etmeden düşüncelerini beyan etmesinden dolayı cezalandırılması, yani ekmeğini temin ettiği işinden atılması çok ağır ve gayri insanı bir tavır.

Bunu şiddetle kınıyorum. Bu toplumda insanların düşünmesi, üretmesi lazım. Ancak sağlıklı bir demokrasi düşünenlerin uyarılarıyla ilerler, genişler."

Uçan'ın bir sendika başkanı olduğunu belirten Gergerlioğlu,

"Arkadaşımız bir sendika başkanı. Sendika başkanları siyasi konularda gayet rahat açıklama yapabiliyor. Onlara tanınan bir haktır. Sendika başkanı memur olmalarına rağmen gayet bariz politik açıklamalar yapabiliyor. O zaman onlara niye denmedi. Şimdi bir muhalif açıklamaya tavır takınılıyor.

Bu çok garip. Kimseye bir şey denmesin. İnsanlar hakaret etmeden fikirlerini beyan etmekten cezalandırılmasın." diye konuştu. 

Okunma Sayısı: 1919
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı