"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Facebook'ta kaçak av fotoğrafına, 1414 lira para cezası

29 Ekim 2015, Perşembe 11:15
Konya'da avda vurduğu tavşanın fotoğrafını sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden paylaşan M.D.'ye, Doğa Koruma ve Milli Parklar 8'inci Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından, vurduğu tavşan için 1414 lira tazminat ve 'Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefetten de 500 lira idari para cezası uygulandı

Merkez Karatay İlçesi'nde kaçak avlanan M.D., vurduğu tavşanla çektirdiği fotoğrafları sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasında paylaştı. İhbar üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar 8'inci Bölge Müdürlüğü, av koruma görevlileri inceleme başlattı. İnceleme sonucu, M.D.'nin sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı fotoğrafta, tüfeğiyle 1 adet tavşan vurduğu belirlendi.

Ayrıca, fotoğrafla birlikte ‘İlk geceden de vurduk tavşanın dibine' notunu yazdığı görüldü. Görevliler tarafından kimlik, adres ve telefon bilgilerine ulaşılan M.D.'nin fotoğrafı Karatay İlçesi'nde çektirdiği belirlendi. 

Avcılık belgesi bulunmadığı ve kaçak av yaptığı saptanan M.D.'ye avladığı tavşan için bin 414 lira tazminat ve ayrıca 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefetten de 500 lira idari para cezası uygulandı.

DHA

Okunma Sayısı: 1467
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı