"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Faciadan kurtulan madenciler anlattı, şehit aileleri hıçkırıklara boğuldu

27 Ağustos 2015, Perşembe 13:30
Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Soma davasında, faciadan kurtulan mağdur maden işçileri şahit olarak dinlendi.

Bu sırada şehit madenci ailelerinden bazıları fenalık geçirdi. Mahkeme salonu dışına çıkan şehit eşleri de gözyaşlarına hakim olamadı.

Sekizinci gününe giren, Soma maden kazası ceza davasının üçüncü duruşmasında, yaralı kurtulan maden işçileri şahit olarak dinleniyor. Mahkeme heyetinin ilk dinlediği isim olan Bilal Altıntaş’ın olayı anlatması sırasında, çok sayıda maden şehidi ailesi fenalık geçirdi. Salonun dışına çıkan şehit eşleri ve aileleri, hıçkırıklar içinde gözyaşları döktü.

Altıntaş’ın anlattıkları, adeta kan dondurdu. Kaza meydana geldiği sırada elektriğin kesildiğini ve kendilerinin hiçbir şeyden haberi olmadığını söyleyen Altıntaş, yoğun duman olunca gaz maskelerini taktıklarını, maskelerin 40 dakika soğuk hava üflemesinin ardından küf üflemeye başladığını ve çıkarmak zorunda kaldıklarını belirtti. Ocakta haberleşme araçlarının çalışmadığını ve telefonların sadece anayolda olduğunu anlatan Altıntaş, onlara da ulaşamadıklarını belirtti. Acil durumlar için bir alarm sistemi olduğunu, 10 kez basılarak çalıştığını, ona da 60 metre kadar uzakta olduklarını ve ulaşamadıklarını söyledi. Amirlerinin talimatıyla 340 nefesliğe gittiklerini, bu sırada dumandan dolayı bayıldıklarını, gözlerini açtıklarında saat 21.30 sıralarında kurtarma ekipleri tarafından dışarıya çıkarıldıklarını anlattı.

Bilal Altıntaş’ın şahit olarak ifadesi alınmaya devam ederken 13 Mayıs 2014 gününe geri dönen maden şehidi ailelerinden bazıları, fenalık geçirerek salon dışına çıktı. Dışarıda gözyaşlarına hakim olamayan yakınlar, sağlık ekiplerince kontrolden geçirildi.

Etiketler: soma, maden, facia, sanık
Okunma Sayısı: 1581
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı