"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Faizlerle ilgili KHK geliyor

20 Kasım 2017, Pazartesi 14:23
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, faizlerin aşağı çekilmesi için çalışmalar olduğunu belirterek, önümüzdeki günlerde iki KHK geleceğini dile getirdi.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrasında kritik açıklamalarda bulundu. Faiz ve ekonomiye ilişkin olarak açıklamalar yapan Bozdağ, faize ilişkin sert sözler söyledi. Bozdağ, Merkez Bankası'nı "her zaman olumlu sonuç doğurmuyor" sözleri ile eleştirdi. 

Bozdağ, "Enflasyonun daha da düşmesi ve tek hanelerde kalması son derece önemlidir. Cumhurbaşkanının yüksek faiz konusundaki düşüncesi bir sır değildir. Faiz ve enflasyon bugün Bakanlar Kurulu'nda bu konu konuşulmadı. Merkez Bankası ve diğer çalışma yapanların kendi ezberlerinden giderek adım atmaları, bildikleri çerçevede gitmeleri hep olumlu sonuçlar doğurmuyor. Yeni KHK ile ilgili çalışmalar değerlendirildi, önümüzdeki günlerde çıkacak. Hem tedbir hem de düzenleme içerikli iki KHK yayınlanacak" dedi.

Bozdağ, ekonomiye ilişkin son tartışmalarla ilgili şu açıklamaları yaptı: 

"AKP hükümetleri yüksek faiz ve enflasyonda başarılı olmuş hükümetlerdir. Faizlerin aşağı çekilmesi hususunun kendi içinde kuralları var. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki şikayeti yeni değil. Burada faizle ilgili hususta rutinind ışında Merkez Bankası ve diğer çalışma yapanların bildikleri çerçevesinde gitmeleri olumlu sonuçlar doğurmuyor. Faizlerin aşağı çekilmesi yatırımcı için de önemli. Bu konu bugün Bakanlar Kurulu'nda görüşülmedi."

Geçtiğimiz hafta da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası'nı eleştiren ifadelerde bulunmuştu. 

Okunma Sayısı: 5654
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • halil

    20.11.2017 17:35:14

    Enflasyonun daha da düşmesi ifadesi ne demek enflasyon zaten tavan yapmış durumda hele halka yansıyan %50 nin üzerinde son 3 ayda hayvan yemine %100 zam gelmiş bu ne demek. Su faturalarına gizli zam gelip duruyor. su ya SU..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı