"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Fasılları açalım baskıyı arttıralım

19 Aralık 2014, Cuma
Avrupa Halk Partisi Sözcüsü Cristian Preda, Türkiye ile müzakerelerde 23 ve 24. başlıklar için net kıstaslar belirlenmesini istedi.

Avrupa Parlamentosu’nun en büyük grubu muhafazakar Avrupa Halk Partisi (EPP), Sözcüsü Cristian Preda, Avrupa Komisyonu’ndan, Türkiye ile müzakerelerde 23 ve 24. başlıklarının açılması için net kıstaslar belirlemesini isteyerek, adalet ve temel haklar başlıklarını açılmasıyla AB’nin bu konuda Türkiye’deki meselelerle ilgili yapıcı katkı sağlayabileceğini vurguladı. Preda, “Bu girişimin başarıya ulaşması için Türk yetkililerin işbirliğine ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı. Türkiye’de polis baskınıyla bir gazete ve televizyon kanalından gazetecilerin gözaltına alınmasını şiddetle kınayan EPP’den yapılan açıklamada, “Türkiye’de hukukun üstünlüğü ve ifade özgürlüğüne saygı gösterilmediğine dair giderek kötüleşen sinyaller var.” ifadelerine yer verildi. 

Alarm zilleri çalıyor 

EPP Grubu Sözcüsü Cristian Preda, Türk yetkililerden AB’ye üyelik konusundaki yönlerini netleştirmelerini istedi. Preda, “Artık Türk yetkililerinin niyetlerinin net olmadığını hissediyorum. Hâlâ AB’ye üye olmak istiyorlar mı, istemiyorlar mı? Hâlâ demokratik ve özgür bir toplum meydana getirmek istiyorlar mı? Türk toplumunda AB üyeliğini destekleyenler ve özellikle işadamları; yargı bağımsızlığı ve basın özgürlüğü konusunda aşırı derecede endişeli. Son yaşananlar, öncelikle bu ülkenin Avrupalı geleceğini destekleyenler için alarm zillerini çalmalıdır.” dedi. Strasbourg / cihan 

Okunma Sayısı: 1068
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • refik

    19.12.2014 08:19:32

    AB ile aramızdaki soğukluk karşılıklı birşey. 60 yıldır kapıda bekletilen bir ülke, hak etmeyen ülkelerin patır patır AB'ye alınışı, AB'den gelen bir takım olumsuz açıklamalar, AB'nin Türkiye sanki emir eriymiş gibi tavrı, AB'nin ikiyüzlü-samimiyetten uzak çifte standartçı yaklaşımları vs. Bugün Türkiye'de AB'ye giriş için destek % 20-30 bandına inmiştir. Burada sadece Türkiye'nin kabahatinden bahsetmek objektif olmaz. AB kendi yaptığı hataların sonuçlarını görüyor. Ve en önemlisi AB kendi içinde bir birlik mi tartışması gün gibi sırıtıyor artık.

  • mustafa

    19.12.2014 00:59:17

    Rusyaya çektiğiniz oyun tutmadı korkusu. Putin açíkladı gaz için türkiye'te baş vurun diye. aslanım Türkiye kukkanız değil eşit koşullarda konuşacagız

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı