"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Fatih'i, parti propagandası için kullanmak doğru değildir

02 Haziran 2015, Salı 12:43
Taha Akyol, "Fatih ve fetih gibi hepimiz için büyük değeri olan muhteşem kültür mirasımızı parti propagandası için kullanmak doğru değildir" dedi.

Akyol'un, Hürriyet'de bugün yayınlanan "Fatih ve fetih" başlıklı yazısının bir bölümü şöyle:

"Sultan Abdülhamid, fetih kutlamalarının görkemli şekilde yapılmasını yasaklamıştı. Gerekçesini özel doktoru Hüseyin Atıf Bey'e anlatmıştır. Hüseyin Atıf Bey'in günlüğünü Prof. Metin Hülagü kitap olarak yayınladı, isteyen oraya bakabilir.

O zaman Osmanlı'da önemli bir Rum nüfusu vardı, Bizans'a ve Yunanistan'a sadakat duyuyorlardı. Abdülhamid, görkemli fetih törenlerinin Rumlardaki bu ayrılıkçı duyguları körüklemesinden sakınmıştı. Bugün böyle bir sorun yok.

Bugün Fatih ve fetih olayını kutlarken Fatih'in bilime, felsefeye, sanata verdiği değeri vurgulamak gerekir. Gazali ile İbn Rüşd arasındaki felsefe tartışmasını üç asır sonra canlandıran tek Müslüman hükümdar Fatih'ti. Rönesans'a açılan, medreseye hikmet (felsefe) derslerini koyduran da Fatih'ti.

Fatih ve fetih gibi hepimiz için büyük değeri olan muhteşem kültür mirasımızı parti propagandası için kullanmak doğru değildir."

 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 3683
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İLHAN

    2.6.2015 13:09:07

    Başta OSMANBEY ve aile efradı şu an mümkün olsa kirli,çirkin ve fitneci anlayışa siyaset yapan,camileri siyaset probaganda alanına çeviren,mukaddesatı ayaklar altına alan,haramileri KILIÇLARI ile hizaya getirirler ve siz ne hakla bizi ve mukaddes davamızı kirletiyorsunuz BRE SOYSUZLAR derdi.E YAHUDİ CESARET ÖDÜLÜ boşuna değil,mahşerde HESAPLARI KOLAY DEĞİL,CEHENNEMDE LÜZUMSUUUZ DEĞİL.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı