"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Fatih Tezcan 'Mavi Marmara' kararını eleştirdi: İktidarda CHP olsaydı 100 bin kişi sokaktaydık

10 Aralık 2016, Cumartesi 12:47
Mavi Marmara davasının düşürülmesine tepki gösteren Fatih Tezcan, kararı savunan AKP destekçilerine ve kararı veren mahkeme heyetine ağır sözler sarfetti.

ABC Gazetesi'nde yer alan habere göre İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Mavi Marmara davasında mahkeme kararını verdi. İsrail ve Türkiye arasındaki anlaşmayı gerekçe gösteren mahkeme, davanın düşürülmesine karar verdi. İsrail askerleri hakkındaki yakalama kararı da bu kapsamda kaldırıldı.

Mahkeme yaşanan tartışmaların ardından mahkemeye ara verdi. Mahkeme verdiği aranın ardından davaya ilişkin kararını açıkladı. Duruşma salonunda sanık avukatlarından başka izleyici ya da avukat bulunmadı.

DURUŞMAYA ALINMADILAR

Karar duruşmasına, Mavi Marmara'da bulunan gazeteciler arasında yer alan Hakan Albayrak alınmadı. Adem Özköse ise hakim tarafından duruşma salonundan çıkartılmak istendi.

FATİH TEZCAN: İKTİDARDA CHP OLSAYDI...

Hükümete yakınlığıyla bilinen Fatih Tezcan, kararın ardından internet üzerinden yaptığı canlı yayında karara ve kararı savunan gazetecilere oldukça sert sözlerle tepki gösterdi. Tezcan, "Bugünkü karar verildiğinde iktidarda CHP olsaydı, belki binlerce kişi, belki 100 bin kişi sokaklara çıkardık. İsrail Büyükelçiliği önünde bayrak yakardık" diye konuştu.

Okunma Sayısı: 4433
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı