"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Fazıl Say hakaret davasından beraat etti

11 Mayıs 2016, Çarşamba 10:59
Piyanist Fazıl Say'ın, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda Ali Emre Bukağılı'ya hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada beraatine karar verildi.

Anadolu 58. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Fazıl Say ile müşteki Ali Emre Bukağılı katılmazken, tarafları avukatları temsil etti.

Sanık Say'ın avukatı Meltem Akyol, müvekkilinin Twitter'daki paylaşımlarının sadece genel bir eleştiri ve düşünce açıklaması niteliğinde olduğunu belirterek, "Hakaret kastı yoktur. Bu nedenle beraatini talep ediyoruz." dedi.

Müşteki Bukağılı'nın avukatı Gücan Karakaş da, "Savunmaya katılmak mümkün değildir. Sanık dava, duruşma günü, tarihi ve açık açık müvekkilimin isim ve soy ismini vererek müvekkilime hakaret etmiştir. Sanığın savunmalarında açıkçası yanlış anlaşıldığını söylemesini beklerdim fakat huzurda da müvekkilime hakaret etmeyi sürdürmüştür. Söylenen sözlerin ifade özgürlüğü kapsamında olmadığı ve açıkça hakaret suçunu teşkil ettiği, sunmuş olduğumuz yargıtay kararları ile sabittir." diye konuştu.

Mahkeme hakimi, yüklenen suçun sanık tarafından işlenmediğinin sabit olduğu gerekçesiyle Fazıl Say'ın beraatine karar verdi. 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Fazıl Say'ın 15 Nisan 2014'te Twitter üzerinden müşteki Ali Emre Bukağılı'ya yönelik hakaret içeren paylaşımlar yaptığı belirtilerek, Say hakkında "sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" suçundan 3,5 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenmişti.

AA

Etiketler: hakaret, fazıl say
Okunma Sayısı: 1456
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı