"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin kardeşi Seyfullah Gülen vefat etti

28 Kasım 2014, Cuma 10:51
Fethullah Gülen Hocaefendi'nin kardeşi Seyfullah Gülen (72), Erzurum'da bir süredir tedavi gördüğü Özel Şifa Hastanesi'nde sabah saatlerinde vefat etti.

STV ana haber spikeri Kemal Gülen'in babası olan Seyfullah Gülen, 4 ay önce geçirdiği kalp krizi nedeniyle Şifa Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Gülen, 1 ay önce de kısmi felç sonrası yoğun bakıma alınmıştı. Yaşam destek ünitesine bağlı olarak yaşayan Seyfullan Gülen, tedaviye cevap veremeyerek vefat etti.

Şifa Hastahanesi Başhekimi Op. Dr. Sebahattin Dalga, Gülen'in, felce bağlı solunum ve kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğünü, sabah 07.30 sıralarında vefat ettiğini dile getirdi. Fethullah Gülen'in diğer kardeşi Mesih Gülen, Hocaefendi'ye haber gönderdiklerini belirterek "Hocaefendi'den haber bekliyoruz. Ağabeyimin çocukları da Amerika'da. Büyük ihtimalle onların gelmesini bekleriz. Buradaydı çocukları, dün gittiler. Kalkacağından ümitleri vardı. Cenabı Hak rahmet eylesin inşallah. Hepimizin başı sağolsun." diye konuştu. 

Hocaefendi'nin diğer kardeşi Hasbi Gülen'in cenazesine de gelemediğini hatırlatan Mesih Gülen, gözyaşları içerisinde şunları söyledi: "Kardeşinin birisine gelemedi, ben buna da gelmesini istemiyorum. Gelmesin bu Türkiye'ye.. Bu vefasız insanların arasında görmek istemiyorum onu. Beni kardeş biliyorsa gelmesin. Bu vefasız insanların arasında görmek istemiyorum onu. Bütün millete demiyorum. Her şeye rağmen vefa gösteren insanlar var burada. Allah onlardan razı olsun.. Vefalı bir ağabeyimdi. Bütün ailenin dertlerine koşardı. Allah makamını cennet etsin."

Aile içerisinde Sıbgatullah olarak da bilinen Seyfullah Gülen'in oğlu Mazhar Gülen de babasının daha önce bir kalp rahatsızlığı geçirdiğini anlatarak "Stent takılmıştı. Sonra beynine kan pıhtısı hadisesi olmuştu. 1 aydır Erzurum'da hastanede tedavi görüyordu. Bugün sabaha karşı kaybettik babamı. 1 aydır burada gidenleri gelenleri oldu. Takdir böyleymiş. Murad-ı ilahi böyleymiş. Allah affeylesin, cennette hepimizi beraber buluştursun." açıklamasında bulundu. 

Seyfullah (Sıbgatullah) Gülen, evli ve 9 çocuk babasıydı. Fethullah Gülen Hocaefendi'nin diğer kardeşi Hasbi Nidai Gülen de 13 Ekim 2012 tarihinde vefat etmişti.

Okunma Sayısı: 5168
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • bolkar

    28.11.2014 15:15:45

    Allah(cc) rahmet eylesin.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı