"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Feyzioğlu, başörtülüyü taciz eden akademisyeni savundu

20 Kasım 2014, Perşembe 17:15
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, eski Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Astronomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü'nün hapis cezası almasıyla ilgili, "Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kurumu uygulanmayarak ille de hapis yatırmanın hedeflenmesi, bu yargılamada hukukun siyasi bir intikam aracı olarak kullanıldığını açıkça göstermektedir" görüşünü savundu.

Feyzioğlu, yazılı açıklamasında, yargının, erkler ayrımı içinde kurumlaşarak gerçek yerini alamadığını, bu olumsuz sürecin toplumun tüm kesimlerinin hukuka ve yargıya güven duymasını engellediğini ifade etti.

Pekünlü'nün yargılanma sürecinin hukuka ve yargı kurumlarına duyulan güvenin azalmasının nedenlerinin bir özeti niteliğinde olduğunu ileri süren Feyzioğlu, "Davanın kamuoyuna yansımasına bakıldığında bu yargılamanın toplumun bir kesiminde zafer çığlıkları ile diğer kesiminde ise üzüntü ve kaygıyla karşılandığı görülmektedir. Oysa yargı kararı adil olduğundan kimsenin şüphe etmeyeceği kadar kapsayıcı olmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Yaşananlardan büyük kaygı duyulduğunu ifade eden Feyzioğlu, şu görüşleri savundu:

"Olayın hukuki nitelemesinin mahkemenin işi olduğunu kabul edip, Pekünlü'nün savunmasını destekleyen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesi kararlarını da bir an için bir kenara bıraksak bile; cezanın üst sınırdan uygulanması, sabıka kaydının bulunmadığı ve hukuki şartların tamamı mevcut olduğu halde eşitlik ilkesini açıkça ihlal ederek hükmün açıklanmasının geri bırakılması kurumu uygulanmayarak ille de hapis yatırmanın hedeflenmesi, bu yargılamada hukukun siyasi bir intikam aracı olarak kullanıldığını açıkça göstermektedir."

Pekünlü, bir öğrencinin hukuka aykırı olarak eğitim ve öğretim hakkını engellediği gerekçesiyle 2 yıl 1 ay hapis cezası almıştı.

Etiketler: profesor, yasak, ceza, başörtü
Okunma Sayısı: 1226
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    20.11.2014 20:49:49

    Heyy BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI ve HUKUK ADAMI sen hangi hak-hukukun adamısın.TEMEL HAK VE HÜRRİYETLERİ GASBEDENLERİ DÜNYA KINARKEN SEN HALA TAŞ-TENEKE ÇAĞINDAMISIN .AYIP AYIP BABAN DAHİ BUNU SAVUNMAZDI.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı