"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Fezlekeme sonradan eklenen bir madde ile tutuklandım''

01 Nisan 2017, Cumartesi 17:42
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 31 Ocak 2017 tarihinden beri tutuklu olan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Bilgen, TBMM Başkanlığına başvurarak, TBMM’ye gönderilen fezlekelerde olmayan bir maddenin, fezlekesine sonradan eklenmesi sonucunda tutuklandığını iddia ederek, Meclis Başkanlığı’ndan hukukî mütalaa istedi.

Dilekçesinde, 20 Mayıs 2016 tarihinde kabul edilerek 8 Haziran 2016 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan 6718 sayılı değişiklikle Anayasa’ya geçici 20’nci Madde eklenerek milletvekili yargılamasında yeni bir düzenleme gerçekleştirildiğini belirten HDP’li Bilgen dilekçenin devamında şöyle dedi: “Düzenlemeye göre gönderilen fezlekeler ile yargılama süreçleri başlamıştır. Benimle ilgili gönderilen fezlekelerde TCK 214/1 ve 2911 sayılı yasalara aykırılık iddiaları bulunmaktadır. TBMM’ye gönderilen fezlekelerde yer almamasına rağmen TCK 314/2 maddesi, sonradan iddianameye eklenerek tutuklanmış bulunmaktayım. Bu durum TBMM’de kabul edilen düzenlemeye ve Anayasa’nın ilgili maddelerine açıkça aykırıdır. Bu tutumun, hakkında fezleke hazırlanan tüm milletvekilleri için doğuracağı sorun ciddi bir kaosa neden olacaktır.”

DHA

Etiketler: ayhan bilgen
Okunma Sayısı: 1665
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı