"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Fildişili öğrenci ihtida etti

19 Kasım 2015, Perşembe 15:27
Konya'da arkadaşlarının anlattıklarından etkilenen Fildişili Sahili Cumhuriyeti vatandaşı Jean Philippe N'ssah, Müslümanlığı seçerek Salih Mustafa ismini aldı.

Müslüman olmak için Konya İl Müftülüğüne müracaat eden Selçuk Üniversitesi öğrencisi N'ssah için ihtida töreni düzenlendi.

Törende, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar'ın, İslamiyet hakkında bilgi aktarmasının ardından kelime-i şehadet getiren N'ssah, Müslüman oldu. Müftü Akpınar, N'ssah'a ihtida belgesi ile Kur'an-ı Kerim ve İngilizce mealini hediye etti.

Müslüman olduktan sonra Salih Mustafa ismini alan N'ssah, gazetecilere yaptığı açıklamada, İslamiyet'teki tek tanrı inancından etkilendiğini söyledi.

İlk kez tanıştığı Müslümanların, kendisine uzun yıllardır arkadaşıymış gibi davrandığını anlatan N'ssah, "Müslümanlar bana çok iyi davrandı. İslamiyet hakkında anlattıklarından ve onların karşılıksız şekilde bana iyilik yapmalarından çok etkilendim. İlk kez tanıştığım Müslümanlar, sanki daha önce beni tanıyormuş gibi büyük ikramlarda bulundular" dedi.

"Konya'ya, Mekke, Medine veya Kudüs'e gelir gibi geliyorlar"

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar da Konya'nın, 5 üniversitesi ile adeta "üniversiteler şehri" olduğunu dile getirdi.

Konya'daki üniversitelerde pek çok yabancı uyluklu öğrencinin eğitim gördüğünü vurgulayan Akpınar, şunları kaydetti:

"Diğer illerden farklı olarak Konya'mız Uluslararası İmam Hatip Okulu'nda 30 farklı ülkeden öğrencileri ağırlıyor. Onlar bizim misafirimizdir. Konya'mız sağlık ve ekonomi merkezi olması sebebiyle de dünyanın her yerinden insanlara kapılarını açıyor. Bu insanlar Konya'nın manevi ikliminden, görüntüsünden ve Müslümanların duruşundan etkileniyor. Bu haliyle de Konya, cazibe şehri haline geliyor. İnsanlar Konya'ya, Mekke, Medine, Kudüs gibi tarihi ve dini yönü ağır basan şehirlere gelir gibi geliyor. İslamı tercih etmeleri açısından şehrimizin de büyük bir etkiye sahip olduğunu düşünüyorum."

Akpınar, Konya'da bugüne kadar 150 yabancının İslamiyeti tercih ederek Müslüman olduğunu sözlerine ekledi.

AA

Okunma Sayısı: 2166
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı